Hopp til hovedinnholdet

Straff for bruk av hasj

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ble stoppet av sivilpolitiet, og når de spurte om jeg har prøvd rus stoffer før så svarte jeg ja. så ble jeg sendt inn for å ta blodprøve. tingen er at jeg røyket hasj dagen før. cirka et gram delt på to personer. og det var delt over hele dagen, så tok jeg og røyket en liten en på 0,01g klokken 23:30 cirka dagen før. og blodprøven ble tatt rundt klokken 14 dagen jeg ble tatt. røyker ofte, cirka hver dag den siste måneden og ialfall 2 ganger i uken siste år. og jeg lurer da på. er det god sjanse for at jeg kan miste førerkort/ få fengselsstraff for dette?

Besvart 19.09.2018 17:48
 

Svar
Hei

Det er nok sannsynlig at du vil avgi positiv prøve for bruk av hasj, og du har også innrømmet det. Du vil nok bli straffet for det, men akkurat hva straffereaksjonen blir kan vi ikke si noe sikkert om. Du kan lese mer om det i vedlagte artikkel - Bruker hasj. Når det gjelder førerkort vil det kanskje også bli inndratt i en periode fordi du ved bruk av narkotika ikke møter helsekravene til førerkort. Bruk av rusmidler kan også forstås som brudd på Vegtrafikkloven § 24 som krever at den som skal få førerkort må være edruelig.  


Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Er det farlig å røyke hasj?

Jente røyker hasj (colourbox.com)

Er det egentlig farlig å røyke hasj? Les om rusen og hvilke konsekvenser cannabisbruk har på kort og lang sikt.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj