Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjenner mange som snuser og røyker, på min alder ( 14-15 ) , hvordan får de tak i snusen og røyken?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei, jeg spørr dere om noe som dere sikkert ikke vil at jeg skal spørre om, men det er bedre at jeg spørr dere nå, og får ett ærligt svar, enn at jeg bare prøver ut tabeletter, dop, osv. uten at jeg vet hva det er, og hvor sterkt det er :s Så.. Jeg lurte på:

1. Jeg kjenner mange som snuser og røyker, på min alder ( 14-15 ) , hvordan får de tak i snusen og røyken? ;s

2. Jeg har lyst til å prøve bare EN ecstasy pille eller noe slikt, men hvordan kan jeg skaffe meg det? Skal jeg dra til byen, og.. jeg vet ikke helt ;s Jeg kan jo ikke bare spørre noen xp

3. Det er sykt mange på min alder som drikker, men hva er normalt å drikke? og hva som er mest populært? xs

4. Hvordan skaffer jeg meg alkohol? xs

5. Jeg har mistet helt lysten og gløden, jeg gidder rett og slett ikke noe mer, jeg gjør ikke leksene, hører på musikk i timene, skulker hele tiden, og har masse humørsvinginger, og synes at livet mitt er for å være helt ærlig.. DRITT -_-
Vet dere\du om noe som kunne få meg glad?

6. DETTE ER ETT AV DE VIKTIGESTE SPØRSMÅLENE JEG STILLER :
Når folk er *glad* , ler, osv.. Får de en følelse da? :s
For det får ikke jeg :(
Jeg hadde det slik da jeg var lita, men det slutta ganske tidlig ;s

7. Vet dere om noen jeg kan snakke med ONLINE ? fordi jeg har selvmordstanker, det er flere gang jeg har skrevet selvmordsbrev, men når jeg skulle til å gjøre *det* , så greide jeg det ikke, for jeg tenkte på hvor *jævlig* de i familien min ville få det ;(

8. Det sier seg selv at jeg har problemer, når telefonen min ringer, ( uansett hvem ) , dunker hjertet mitt som bare det, jeg blir nervøs, skjelver, osv.. slik er det noengang hviss jeg skal på skolen, og på andre ting ;s det er skikkelig ekkelt! Hva er det som skjer da? ;(

9. Jeg har lyst til å flytte hjemmefra, men hva burde jeg tenke på da? før jeg flytter, hva jeg skal betale og slikt, hva jeg må spare.. osv..

10. slanking, jeg er IKKE FORNØYD med vekta mi, jeg er ca. 1,60 høy, og veier 67 kilo..! Det er egentlig masse, magen min *buler* ut, og alt mulig rart! xs Hva burde jeg spise, og hvor ofte, trenger mat som forbrenner mer enn de gir.. og hvor ofte jeg burde trene, osv.. men jeg greier ikke å trene sammen med andre folk ;s

11. deprimert, og humørsvinginger, noen gang er jeg kjempeglad, men andre gang er jeg liksom verdens mest deprimerte, slik jeg føler det da..
Jeg er glad på skolen, for da er jeg borte fra familien, men når jeg kommer hjem har jeg det bare vondt, hva skyldes dette? xs jeg er på gråten nå og xs
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Samlet svar på en del av punktene:
Når jeg leser det du skriver så tenker jeg først og fremst at du nok skulle få litt hjelp av en psykolog e.l.  Tristheten din og den engstelsen du opplever, er det mulig å få det mye bedre i forhold til med litt hjelp.  Du kan ta kontakt med fastlegen din og få henvisning til psykolog (på BUP), eller du kan få hjelp via skolehelsestjenesten.  -Be om hjelp nå.

Telefoner du kan ringe e.l. kan du finne en oversikt over i artikkelen under.

Skal forøvrig forsøke å svare deg på noe av spørsmålene dine:

1.  De som snuser og røyker, får nok stort sett andre til å kjøpe for seg, eller kjøper selv steder der de har lite alderskontroll.

2.  Jeg vil sterkt advare deg mot å prøve ecstasy.  En pille kan være nok til å gi noen konsekvenser for deg som kan være alvorlige. 

3 og 4.  Det vanligste ungdom drikker, er nok øl.  Rusbrus eller sprit blandet med brus er nok også noe noen ganger får tak i og drikker.  Jeg vil advare mot å drikke alkohold på din alder, siden det gir en større skade på deg som fortsatt er i vekst og utvikling enn det gjør på voksne.  Sprit er særlig skummelt og kan gjøre deg mer full og dårlig enn du hadde tenkt.  Mange ungdom får nok eldre ungdom til å kjøpe for seg (forbudt å kjøpe alkohold til de som er under 18) og noen stjeler nok hjemme.  Noen får dessverre også alkohol med hjemmefra.

5, 6 og 7.  Dette forteller meg at du nok kanskje er litt deprimert.  Gleden kan komme tilbake, men det kan nok som nevnt ovenfor, være lurt med litt hjelp.  Det er også noe engstelse som plager deg.  Dette er det også hjelp å få i forhold til.

9.  Vet ikke hvorfor du ønsker å flytte hjemmefra, men jeg vet at det er veldig vanskelig å greie seg selv når man er så ung.  Hvis du ikke har det bra hjemme, kan du be barnevernet om hjelp.

10.  Jeg tenker at det er viktig å få ryddet opp i de andre tingene i livet først.  Det å komme igang med litt regelmessig trening kan imidlertid være viktig både i forhold til å balansere vekt, og for å føle seg bedre både fysisk og psykisk.  Se noen råd i artikler under.TA kontakt og be om hjelp nå!  -Alt kan bli så mye lettere da.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler


Quiz: Hva vet du om kjøpepress?

Hvordan kan du holde oversikt over hvor mye penger du har, og hvor mye du har brukt?