Hopp til hovedinnholdet

Vurdering av anmeldelse til politiet

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Mitt spørsmål dreier seg om en sak der noen har stjålet mine ADHD medisiner/store mengdee. Jeg har ingen konkret mistanke om hvem men jeg har en anelse. En meget farlig person. Hvis jeg anmelder og skriver at har ingen mistenkte og det faktisk er denne personen som har mine medisiner i hende og evt omsetter dem. Vil politiet i avhøret fortelle at dette er medisiner som er meldt stjålet ? I så fall vil jo mistenkte med en gang forstå hvem som har anmeldt. Da er jeg direkte ^ferdig^ og vil bli jaktet på av farlige folk. Hva gjør jeg?

Besvart 01.11.2018 18:37
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Hvis du anmelder saken til politiet, vil de måtte vurdere om de skal etterforske saken videre. Hvis de finner grunn til å mistenke noen, og kaller vedkommende inn til avhør, har den mistenkte rett til å få vite hva saken gjelder. Dette følger av straffeprosessloven § 232. Det vil da altså måtte komme frem at vedkommende er mistenkt for å ha stjålet medisiner, dersom det er det som er tilfellet. 

Jeg kan ikke gi deg råd om hva du konkret skal gjøre. Jeg vil anbefale deg å snakke med en voksen du stoler på om dette, så kan vedkommende også hjelpe deg med å vurdere hva du skal gjøre.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler