Hopp til hovedinnholdet

Er hasj bedre enn Ibux mot hodepine?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med hodepine. Tar ibux et par ganger her og der, men blir fortalt av folk at det er på lik linje med hasj, og andre narkotiske stoffer på grunn av effekten. Veldig mange sier også at jeg kan få skutt på smerten ved å bruke hasj, men det vil jeg ikke. Hva er forskjellene mellom smertestillende og narkotika, og kan man overdosere på ibux om man tar 3-4 i måneden?

Besvart 06.11.2018 20:23
 

Svar
Hei

Ibux har hverken samme virkning eller effekt som hasj eller andre narkotiske stoffer. Noen bruker hasj som smertelindrende middel, men det er absolutt ikke å anbefale. Hasj er et middel man kan bli psykisk avhengig av. Andre narkotiske midler kan man også bli fysisk avhengig av, dvs. at kroppen tilvenner seg å få stoffet. Bruk av narkotiske midler er heller ikke lovlig.

Ibux er ikke vanedannende. 3-4 Ibux-tabletter i måneden høres helt ok ut. Et slikt forbruk er ikke noe du skal bekymre deg for. Blir det derimot slik at du har så ofte hodepine at du bruker mer og mer Ibux, eks. opp mot en hel pakke på en måned, så bør du gå til din fastlege og få råd om annen måte å behandle dette på. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse