Hopp til hovedinnholdet

Tips til hva jeg kan si til vennene mine om drikking

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler et enormt press. Vennene mine drikker, og de prøver å få meg med. Jeg kommer ALDRI til å drikke før jeg er gammel nok. Derfor lurte jeg på om noen tips til hva jeg kan si til vennene mine om drikking. Og at det ikke er kult også videre.

Besvart 09.04.2019 14:04
 

Svar
Hei

Så bra at du har tatt et standpunkt om å ikke drikke før du er gammel nok. Det er ikke alltid så lett å få andre til å mene eller gjøre det samme som deg, så om vennene dine har lyst til å drikke og synes det er kult, kan det være vanskelig å overbevise de om noe annet. Det viktigste er at du selv gjør det du ønsker. På denne måten blir du også et forbilde for andre som kanskje er enig med deg. Vi tenker at det du kan si til vennene dine, er at du ikke vil drikke og eventuelt hvorfor du ikke ønsker det. Si at du vil at de respekterer det og ikke forsøker å få deg til å endre mening. På denne måten har du sagt klart i fra hva du ønsker for deg selv. 

Det er mange som kan kjenne på et press om å drikke på fest eller i andre situasjoner. For mange kan det være vanskelig å si nei. Dersom man er litt forberedt før festen, kan det være enklere å si nei.

Du kan forberede deg på å takle drikkepress ved å se på våre tips.

Lykke til!

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Enten du aldri drikker eller bare har valgt å være alkoholfri én kveld, så har du kanskje opplevd at du må forsvare valget ditt? Få gode tips til hvordan du kan takle drikkepress her!

Les mer

- Må jeg drikke for å passe inn i gjengen?

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Alle andre rundt meg drikker alkohol på fester, og jeg føler at jeg også må gjøre det for å passe inn. Hvordan skal jeg takle drikkepresset?

Les mer

Å være den som ikke drikker

Fest (colourbox.com)

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Da vil kanskje disse tipsene kan komme godt med.

Av: Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol