Hopp til hovedinnholdet

Tatt for bruk av hasj, hva blir straffen?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er gutt på 15 og for noen dager siden så prøvde jeg hasj men ble tatt av politiet.. Vi ble tatt med til politiet og måtte ta urinprøver. det var engangsbruk og tok bare 3 trekk. Hva blir straffen? Og hvor lenge undersøker dem urinen før de gir meg svar?

Besvart 13.05.2019 11:13
 

Svar
Hei

Vanlig straff for bruk av hasj er et forelegg (bot + anmerkning på rullebladet), men i enkelte (sjeldne) tilfeller er også fengselsstraff aktuelt. Men, ettersom du er under 18 år, er det sannsynlig at politiet vil foreslå et alternativ til straff. Som oftest vil dette være en ruskontrakt - det vil si at du må avlegge rene urinprøver i en fastsatt periode. Gjennomfører du perioden uten å teste positivt på illegale stoffer, slipper du straffereaksjonen.

Hvor lang tid det tar å få svar på prøven kommer litt an på hvor store ressurser de har der hvor prøven blir testet, men i mange tilfeller tar det pluss/minus en uke å få svar på en narkotika-urinprøve ved et laboratorium.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler