Hopp til hovedinnholdet

jeg lurer på hva som sjer hvis politiet finner ut at du har røyket hasj?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva som sjer hvis politiet finner ut at du har røyket hasj? Kan det gi en fengselsstraff? Er det nåkk å bare røkte hasj får å få fengsel eller blir det bare en bot? Jeg lurer også på hva som sjer hvis noen hadde solgt 3G med has? Er 3 gram nokk til fengsel eller er det bare bot?

Besvart 27.05.2019 11:55
 

Svar
Hei

Det å røyke hasj er straffbart etter regelen i legemiddelloven § 24. Hvis du blir tatt for å røyke hasj risikerer du å få et forelegg (bot). Man blir ikke dømt til fengsel for å røyke hasj.

Når det er snakk om mindre mengder hasj som er videresolgt, vil man vanligvis få et forelegg. Men det er politiet som vurderer hva som er riktig straffenivå i hver enkelt sak. 

Politiet har også andre straffemuligheter for unge lovbrytere, blant annet ungdomskontrakt og ungdomsstraff. Dette kan du lese med om i artiklene du finner nedenfor. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Ønsker du å slutte med hasj/marihuana? Her får du gode råd. Det er mange som kan hjelpe deg og det ER mulig å slutte!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping