Spørsmål om strafferammen rundt rusmidler Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Spørsmål om strafferammen rundt rusmidler

account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg har et spørsmål om strafferammen rundt rusmidler. Har en liten stund lurt på hvor straffbart det er, eller om det er straffbart i det hele tatt for en bruker å forsøke å dele rusmidler med en annen «ikke rusmisbruker». (Prøve å få noen andre avhengig) f.eks. Er det tilfeller der en eller annen på fest har tatt med seg hasj e.l. og forsøkt å få en annen å på festen til «å prøve». En vil jo tro at det telles som distribusjon eller «langing», men hva om han som deler har mindre mengde enn det som anses som distribusjons mengde? Jeg spør fordi jeg jobber som militær vakt i førstegangstjenesten og til tider møter rusmisbrukere på arbeidsplassen. Normalt bortviser vi rusmisbrukere uten videre, men dersom det er distribusjon så har vi rett til å pågripe, noe som er forståelig siden langing er ganske alvorlig. Jeg tror at å dele rusmidler rundt på fest er ganske alvorlig selv om det blir delt av en bruker og ikke en langer.

account_circle
AKTUELT NÅ

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer