Hopp til hovedinnholdet

Testing av cannabisbruk

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 19 år, som spørr for en venn. Bare så det er klart røyker jeg aldri selv. Dette er en person som har lappen, jeg er usikker på om personen faktisk røyker hasj. Men vi ble ihvertfall sittende å diskutere om hvor lenge hasj er synlig i kroppen. Etter at vi så en dokumentar på TV.. Hehe For er det sånn at politiet bruker disse nye narkotestene om man blir stoppet i kontroll ved veien under kjøring.? Drugtester 5000 jeg da tenker på. Ett annet spørsmål er da, hvor lenge er det mulig å spore bruk av hasj hos en person som har røyket feks mye over 2-3 mnd tid ved en slik test ved veikanten? Tester de da i form av konsentrasjonen i blodet eller spyttet? Gi gjerne også svar på sporingstiden på hvor lenge hasj er synlig i blod, og spytt. Ved en test som politiet tar ved veikontroller. ( hos en person som da har røyket mye i 2-3 mnd tid.) Da dette virkelig var hovedspørsmålene våres i diskusjonen.

Besvart 06.12.2018 16:02
 

Svar
Hei

Så vidt vi kjenner til, er det slik at politiet bruker spyttester. Les mer om det på denne siden.

Dersom politiet påviser eller mistenker virkestoff i blodet, vil de ta sjåføren med til en blodprøve for å fastslå verdier/nivåer virkestoff i blodet.

Konsentrasjonen i spyttet gir en pekepinn på konsentrasjonen i blodet. Men for å måle nøyaktig, tas altså en blodprøve.

Dersom en tilfeldig valgt person røyker mye cannabis jevnlig, la si i tre måneder, blir påvisningstiden i blod og spytt temmelig lik. Den kan nok være noe lengre i blodet, men vil ikke overstige noen få døgn. Denne artikkelen gir dere en god oversikt over påvisningstider i blod og spytt for flere stoffer.Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det farlig å røyke hasj?

Jente røyker hasj (colourbox.com)

Er det egentlig farlig å røyke hasj? Les om rusen og hvilke konsekvenser cannabisbruk har på kort og lang sikt.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

- Hvordan skal jeg klare å slutte med hasj?

Hasj (colourbox.com)

"Jeg vil, men klarer ikke å slutte med hasj. Jeg tok noen trekk fra en joint da jeg var 12, og så var jeg hekta. Nå er jeg 16 og når jeg ikke får meg noe så får jeg angst".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj