Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg vil ha pengene vi samlet inn på dugnad til russebussen

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg og min russegruppe hadde en salgsdugnad der vi solgte sokker. jeg skrev da under på en kontrakt der det sto at pengene ikke regnes som personlig innskudd og at disse pengene kun skulle gå til gruppens formål. Nå vil jeg forlate russegruppen og jeg får ikke de 1.000 kronene tilbake. de sier at jeg ikke får pengene fordi jeg skrev under på kontrakten og at de da er redde for at andre kommer til å forlate gruppen rett før russetiden og ta med seg for eksempel 15.000kr fordi jeg fikk pengene tilbake. De mener også at det ikke er normalt å kreve penger tilbake fra en dugnad som gruppen fikset, og brukte eksempelet at jeg ikke hadde krevd penger igjen fra når jeg solgte doruller for fotballen når jeg senere sluttet. Jeg lurer på om jeg kan få pengene tilbake eller om de har rett i denne saken? Og jeg lurer også på om jeg kan anmelde de dersom jeg ikke får 1000-lappen fra dugnaden tilbake.

Besvart 29.10.2017 19:01
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår deg er pengene det beløpet du solgte sokker for, og ikke et innskudd du betalte inn. 

Du skriver at det står i avtalen at alt det som tjenes inn på dugnad ikke skal være personlig innskudd, men gå til russebussen. Jeg regner med at dette var kjent for deg før du sa ja til å bli med på dugnaden. Siden det her er snakk om at du har stilt opp på dugnad, kan du etter min vurdering ikke kreve å få tilbake kr. 1000 fra de andre på russebussen. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer

Alt om russ og russetiden

Russebil (colourbox.com)

Hvilken farge får du egentlig på russedressen? Og kan du være russ på vg2? Her får du svar på det meste du trenger å vite om russetiden!

Les mer

Økonomitips for russen

Russ og økonomi (ung.no)

Russ i år, eller kanskje i gang med å planlegge russetida neste år? Her er noen gode tips du bør ta med deg på veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning