Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å fylle rumpen med vann?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, er det farlig og fylle rumpen med vann? Og hvor ofte kan man gjør det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no.

Hvorfor vil du fylle rumpen din med vann? Det skriver du ingenting om, derfor er jeg litt usikker på hva jeg skal svare deg. Men jeg ser at du har krysset av kategorien for "sex"

Betyr det at du fyller rumpen med vann fordi det er seksuelt stimulerende? Rumpen er for mange en erogen sone og om du har oppdaget at det føles godt å fylle rumpen med vann, så er ikke det unormalt.

Men det er kanskje ikke direkte farlig å fylle rumpen med vann, men det er heller ingenting som tilsier at du bør gjøre det for mye.

Men hvor ofte du kan gjøre det uten at du tar skade av det, er vanskelig for meg å si. Kanskje du skal variere litt i måter å onanere på som gjør at du ikke trenger å gjøre det så ofte at du blir bekymret for at det blir for mye?

Eller skyller du tarmen av andre årsaker?

Noen får utført tarmskylling på enkelte klinikker, men det er ingen dokumentasjon på at dette er noe som en bør gjøre, eller som er bra for helsen på noe vis. 

Tarmsystemet vårt er selvrensende og klarer seg godt uten at en trenger å fylle rumpen med vann.

Hvis du har spørsmål om helsen din, eller du ikke synes at jeg har forstått spørsmålet ditt, anbefaler jeg deg å ta en prat med helsesøster på skolen. Du kan også sende inn spørsmålet ditt på nytt.

Du kan også benytte deg av den anonyme chattefunksjonen hos Sex og samfunn

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse