Hopp til hovedinnholdet

Når man starter med p-piller utenom mensen er man ikke sikker før en uke etter oppstart. Derfor lurte jeg på om man kan ha sex den syvende dagen man går på p-piller, altså hvis jeg f.eks startet på de på fredag, så kan jeg ha sex uten kondom fredag om en uke?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg begynte på p-piller for 3 dager siden. Jeg begynte utenfor mensen, selvom det står at man burde begynne på p-piller første dagen man får mensen. Jeg vet at man må vente en uke med å ha sex uten kondom etter at man har startet på pillene, dersom mam begynner på de før eller etter mensen. Derfor lurte jeg på om man kan ha sex den syvende dagen man går på p-piller, altså hvis jeg f.eks startet på de på fredag, så kan jeg ha sex uten kondom fredag om en uke? Eller burde jeg vente 8 dager(til lørdagen)?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dersom man starter utenom de 5 første dagene av en menstruasjon, er man ikke sikker før det har gått 7 dager står det i metodeboken til "Sex og samfunn". Her spørs det også litt hva men mener med "etter 7 dager". Er det etter den 7. pillen eller et det bokstavelig talt etter 7 dager. Så da kan du i alle fall ha sex uten kondom neste fredag dersom du startet opp forrige fredag. Man kan tenke at du kunne være sikker etter å ha tatt den 7. pillen på torsdagen, men anbefaler for sikkerhets skyld å vente til fredagen.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om valg?

Hvilke krav stilles til legitimasjonen du har med deg på valgdagen?