Hopp til hovedinnholdet

Hadde  samleier med 6 timers mellomrom. Et døgn etter kom det blod ut av skjeden. Har hat sex før, men blødde ikke da. Lurer på om det kan være rift i slimhinnene eller blødning fra jomfruhinnen?. vil være sikker på at det ikke er noe farlig.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg hadde samleie i helga. Vi gjorde det to ganger, med 6 timers mellomrom, omtrent. I går kveld, altså en dag etter at vi hadde samleie begynte jeg og blø ut av underlivet. Jeg har har hatt samleie før, men lurer på om det kan være jomfruhinna som røk? Blødde ikke etter første samleie, som var for 4 måneder siden. Lurer også på om det kan være rift i slimhinnene, men vil være sikker på at det ikke er noe farlig. Noe som det også kan være er småblødninger av p-piller. Jeg har gått på destrogel orifarm i 3 måneder nå, og aldri hatt antydninger til småblødninger eller noen tegn til bivirkninger. Kan det være noe farlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Mange får ingen blødning “første gang" de har samleie eller andre former for penetrerende sex. Det kan imidlertid oppstå smårifter i skjedekransen som kan føre til en liten blødning. Ofte er det andre grunner til at det blør, som at en ikke er opphisset nok og dermed ikke fuktig nok i skjeden. Det kan også skyldes at en er nervøs eller strammer musklene i bekkenet. Blødningen vil i slike tilfeller stammer fra slimhinnene i skjeden - ikke fra skjedekransen. Tenker at det er stor mulighet for at det har kommet en rift i livmorslimhinnen som forårsaker blødningen. Det kan også komme uregelmessige blødninger med den type prevensjon du bruker. Om man er smittet av kjønnssykdom kan det også blø. Mest sannsynlig er dette helt greit/ufarlig og vil gi seg. Om du har hat usikker sex og kan ha blitt smittet med kjønnssykdom vil jeg anbefale å ta en prøve på klamydia.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om trafikk og førerkort?

Hva er førerkortklasse D?