Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg som er 13 år har sex med en 14-åring, hva skjer da? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvis jeg har sex med en 14 åring, hva skjer da? (Hvis jeg og han vil ha sex.)(med kondom) Hva skjer hvis jeg har sex med en som er over 20 og vi begge vil ha sex?(med kondom) Kan de komme i fengsel selv om jeg også vil ha sex??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Uansett hvem du har sex med og hvor gamle de er så er det flott at du er opptatt av å bruke kondom! Kondom beskytter deg mot å bli gravid i tillegg til at det beskytter mot kjønnssykdommer. 

Hvis du har sex med en 14-åring vil det ikke skje så mye dersom noen oppdager det og ikke liker det. Dere er begge under kriminell lavalder, og kan ikke straffes. Men det kan likevel hende at politiet ønsker en bekymringssamtale fordi dere er så unge. 

Hvis du har sex med en som er 20 år kan han/hun straffes for det. Noen må oppdage at dere har sex, og ikke like det. Det kan da anmeldes og 20-åringen kan straffes.  

Det er viktig at begge vil ha sex og samtykker til det. Men det kan likevel hende at 20-åringen vil få problemer dersom dere har sex. Aldersforskjellen mellom dere er såpass stor og dere vil ikke sees på som jevnbyrdige verken i alder eller modenhet.

Jeg vil råde deg til å tenke godt gjennom om du er klar for å ha sex. Du er fortsatt ganske ung. Vær hvert fall sikker på at du har sex med en person som du er trygg på og stoler på. Da er det størst sjanse for at det blir en god opplevelse for dere begge.  

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex