Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil selv ha sex, men likevel går den ned. Hva betyr det?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt som er seksuelt aktiv med kjæresten, men det er bare et problem.. Hvis jeg har hatt sex en gang den dagen og vil prøve igjen så blir den stiv i begynnelsen men går ned etterhvert som jeg har sex. Hva betyr det? Jeg vil selv ha sex, men likevel går den ned.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Når ereksjonen forsvinner er det fordi tankene forstyrrer den seksuelle tenningen. Det sitter i hodet og ikke i penis. Tankene blokkerer lystsignalene som går fra hjerne til penis. Da stopper tenningen og ereksjonen kommer ikke, avtar eller man får ikke orgasme/sædavgang.
Det er altså om å opprettholde seksuell tenning. Noen gjør dette ved å tenke på det de fantaserer om når de onanerer. Andre opprettholder den seksuelle tenningen ved å la seg visuelt og emosjonelt stimulere av partneren, med fokus på det de finner sexy. Mange tenner på at partneren er kåt. Det gir selvbekreftelse.
Det å sette på kondom kan gjøre at en mister fokus på seksualiteten og at ereksjonen forsvinner. Ta kondomet ut av pakken og legg det med tuppen opp. Avtal at partneren kan onanere deg, samtidig som den setter på kondomet. Avtal stilling på forhånd, da sparer dere tid. 
For at du skal bli tryggere, kan dere kanskje ha annen form for seksualitet den andre gangen? Dere kan øve dere på å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved hjelp av finger/fingre/hånd/munn. På den måten vil dere også lære mer om hva den andre liker og nyter. En interessant opplysning i denne sammenheng, hvis kjæresten er av motsatt kjønn, er at det bare er 30 % som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på, for de aller fleste, er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie.
Snakk med kjæresten. Les artiklene og dette sammen.  


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gutt og kåt, men får ikke ereksjon.

Gutt får ikke ereksjon (colourbox.com)

Skulle ha sex i går og var skikkelig kåt, men når vi skulle igang ville ikke kuken få stå, hvorfor skjer dette.....? Gutt på 15 år spør om et vanlig problem.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex