Hopp til hovedinnholdet

Angrer på sex.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei en jente på 13, som har hatt sex med kjæresten min på 15, men så begynte jeg å angre veldig, Når jeg var på skolen så var det en venninne av han som koste på ryggen osv med han,og det var dagen etterpå så jeg pratet med han senere og da sa han at han aldri kunne vært utro, også gjorde jeg det slutt etter 5 dager fordi jeg er ikke inntrisert i hva han gjør, også en uke senere etter vi hadde sex, hadde han sex med henne som klemte på han. Nå så er jeg så lei meg og jeg har vært hos en helsesøster, og siden vi hadde ubeskyttet sex og det var frivillig så skal vi sjekke det opp også om det er noe chlamydia siden jeg har vært hos helsestasjonen og pratet med dem men jeg syns ikke det hjelper så. Men jeg vet ikke om jeg skal si at jeg har vært hos helsestasjonen og hvordan kan jeg si det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no. 

Du har hatt sex med kjæresten din og nå angrer du. Det er nå blitt slutt mellom dere, og du er usikker på om du skal fortelle at du har vært på helsestasjon for ungdom for å sjekke deg for klamydia. 

Noen ganger angrer en på det en har gjort. Å angre på sex kan både være ubehagelig og vondt å kjenne på. Det er ikke lett å vite hvordan man skal takle en slik hendelse i etterkant, eller hvordan man skal forholde seg til gutten i etterkant. Kanskje det hadde vært greit hvis du snakket med han om det som hadde hendt? Det trenger ikke å være en lang samtale, men bare for å rense luften mellom dere. Det kan på en måte gjør stemningen litt enklere. For det første blir det mindre ubehagelig å møte eksen din igjen senere, og for det andre så kan det bare føles godt å bli litt «ferdig med det».

Hvis du ønsker å fortelle han om at du har sjekket deg for klamydia kan du fortelle det som det er. Foreksempel at du bare for sikkerhets skyld har sjekket deg. Kanskje du også kan si noe om at du er lei deg over at han hadde sex med ei anna like etterpå? Prøv å finn ut hva som gjør at du er lei deg? Er det fordi du egentlig ikke ville ha sex, eller kan det være fordi han like etterpå hadde sex med noen andre?

Noen ganger gjør en valg som en angrer på i ettertid. Det er slik livet er, og de aller fleste angrer på noe de har gjort. Du får ikke gjort noe med at du har hatt sex med han, men neste gang du er usikker på om du skal ha sex så kan det være lurt å være helt sikker før du har det. Kanskje du skal vente til du har vært i et forhold en stund, og vet at du er forelsket og har lyst til å dele sex med person?

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Angrer du etter sex?

Angrende gutt (www.colourbox.com)

Å ha sex kan være både deilig og fint. Likevel er det slik at noen opplever å angre etter at de har hatt sex med noen.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Jeg stoler ikke på kjæresten min

En jente og gutt sitter ute. Jenta ser på telefonen sin og smiler, mens gutten strekker seg litt over skulderen hennes for å se hva hun gjør på telefonen. (www.colourbox.com)

Jeg vil gjøre det slutt med kjæresten min for at jeg skal klare å leve uten å bekymre meg for å bli såret. Jeg tenker at kjæresten min kommer til å være utro.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex