Hopp til hovedinnholdet

Er seksuelle interessert i jenter, men bare vært forelsket i gutter.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har alltid vært seksuelle interessert i jenter. Men jeg har bare vært forelsket i gutter. Jeg blir heller ikke forelsket i jenter og kan ikke forestille meg å være sammen med en jente. Men jeg tenner ikke på gutter. Så jeg kan jo ikke si at jeg er bifil...men hva er jeg da? Eller det viktige er hva jeg kan gjøre med det? For jeg vil ha sex og være i et forhold med en gutt...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det å tenne seksuelt på, og det å være forelsket i, er to forskjellige følelser. Følelsene må ikke nødvendigvis rette seg mot samme person. Man kan tiltrekkes og tenne seksuelt på andre karakteristika enn den man forelsker seg i innehar. Kanskje er du heterofil, at du forelsker deg i gutter og samtidig er homoseksuell, fordi du tenner på jenter? 
For noen jenter er guttekroppen så fremmed, at det kan føles vanskelig å skulle like den, langt mindre tenne seksuelt på den. For noen av disse jentene kan det å bli kjent med personen hjelpe en til å få et mer naturlig forhold til guttens kropp. Han er som han er, og gjennom forsiktig tilnærming, at man kan lære seg å både like kroppen hans, og nyte den, fordi det er han som du er forelsket i.
Det er forøvrig vanlig at man kan benytte seksuelle fantasier om personer av samme kjønn, selv om man ikke blir forelsket i personer av samme kjønn. Det er bare tanker i ens eget hode. Ingen har noe med hva man tenker på når man onanerer eller er sammen med en partner. 
Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg. Bli kjent med kroppen og kjønnet ditt. Da vil du bli tryggere på deg selv. Etterhvert som du også blir kjent med andre mennesker, blir forelsket eller opplever andre gode følelser, vil du bli tryggere på hvem du er, hvilke seksuell identitet du har. 
Du kan snakke med noen som har kompetanse på området, både når det gjelder seksuell identitet og tenningsmønstre. En sexologisk rådgiver kan være en fin person å dele dette med. Du kan chatte med en sexolog på Ungdomsklinikken Sex og samfunn. Noen helsesøstre har også kompetanse på dette, men ikke alle. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex