Hopp til hovedinnholdet

Smager det ekkelt når man suger pikk?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Smaker det ekkelt når man suger pick?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Dette spørsmålet kan jeg ikke gi deg en konkret svar på. Noen liker smaken, mens andre gjør det ikke.

Når en utfører oralsex er det viktig å være nydusjet og ren, og smaken av en penis kan variere mye fra gutt til gutt. 

Du er kommet i en alder der alt som omhandler sex er spennende og gjør deg nysgjerrig og kåt. 

Kroppen er i stor endring, både innvendig og utvendig. Mange nye tanker og følelser dukker opp, og hormonene dine bobler i kroppen. Dette er en spennende tid, der du er i ferd med å utvikle deg fra å være barn til å bli en ungdom.

Aller først vil jeg si at du har det ikke travelt! Det aller viktigste er at du blir kjent med din egen kropp og hvordan den fungerer. Det er ikke vanlig at du skal runke eller suge en gutt, før du kjenner til hvordan ditt underliv er, og hva som er godt for deg. 

Før du kan dele og ha god seksualitet med en annen person, må du kjenne og være trygg på kroppen din. Det innebærer å ha en god egenseksualitet, - at du onanerer/fingrer og vet hva du liker av seksuelle stimuli.

Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt: hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Før du har sex med en annen, er å være mentalt eller tankemessig moden vel så viktig som å være fysisk moden for det. Det er viktig å tenke gjennom hva du vil og ikke vil gjøre, med andre ord; at du er klar på egne grenser, at du er trygg som person og at du har god selvfølelse. Er du klar på hvilke grenser du har og føler du deg trygg på deg selv? Det er viktig å ikke la deg presse til noe du ikke vil. Du kan si nei når du vil. Du bestemmer selv over kroppen din.

Når du føler deg moden for det og du har funnet en du er trygg på og opplever at det er tillit og nærhet mellom dere, kan dere begynne utforskningen av seksualiteten med hverandre.

 

Som du kan lese ovenfor, er det viktig at du utforsker ditt eget kjønn først. Bruk gjerne et speil for å se hvordan ditt underliv ser ut. Ta på det, bruk gjerne litt spytt slik at du ikke er så tørr, for da vil fingrene gli lettere. Beveg fingrene og forsøk deg fram. Tenk på noe du liker og som gjør deg kåt. Ta deg god tid fremover og utforsk, og finn fram til hva du liker og ikke liker.  

Når du finner en partner, er det viktig at dere kjenner hverandre så godt at dere kan snakke sammen. I et forhold er det viktig å si ifra hva man vil og ikke vil! Sammen kan en få erfaring og utforske hverandre.

Håper at du fikk svar på ditt spørsmål og at du bruker tiden til å utforske din egen kropp og hva du synes er godt.

Lykke til videre!

 

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex