Hopp til hovedinnholdet

Bruker p-piller, hadde sex uten kondom i min andre dag i pauseuka, trygg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har gått på pillen i 3 måneder, men har hoppet over mensen frem til denne uken. Hadde sex uten kondom andre dag i min første pause uke, og fikk mensen dagen etter. Er jeg trygg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

P-piller er en trygg prevensjon om du tar piller hver dag og ikke glemmer piller.  En er også trygg i uken en har pause fra pillene. 

Om en tar pillene kontinuerlig, slik du beskriver, er pillene ekstra trygge. Derfor er du helt trygg og beskyttet mot å bli gravid om du hadde sex uten kondom andre dag i pauseuken.

Jeg anbefaler deg å ta en prat med helsesøster på helsestasjon for ungdom om du trenger mer informasjon om pillene dine. Sjekk også ut de artiklene jeg legger ved svaret.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex