Hopp til hovedinnholdet

Tisser ofte, kløe og svie i underlivet

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har i det siste merket at jeg har kløe, og svie i underlivet. Men samtidig er det slik at jeg tisser oftere og det kjempe ondt nederst i magen og gå på do å jeg tisser mye mere enn før å når jeg er ferdig kjennes det ut som jeg enda må på do. Samtidig har jeg utflod som er klumpete og hvit. Dette er noe jeg merket noen dager etter at jeg hadde hatt anal sex åså hatt vanlig sex på samme tid uten beskyttelse. Så jeg lurer på hva det Kan være? Uriveisinfekjson? Sopp? Klamydia? Fordi ved urinveisinfeksjon vet jeg ikke om det er vanlig med kløe og svie og økt utflod så jeg vet ikke helt va dette kan være.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å svare sikkert på hva det er uten å undersøke deg. Det kan være seksuelt overførbar sykdom, soppinfeksjon eller urinveisinfeksjon eller flere ulike infeksjoner på samme tid.

Start gjerne med å behandle seg selv mot soppinfeksjon. Bruk både krem og vagitorie. Dette får du kjøpt reseptfritt på apoteket. Så bør du sjekke om du også har en annen infeksjon. Du kan få gratis test ved helsestasjon for ungdom. 

Husk at det er ekstra viktig med god hygiene når du har analsex, for å unngå infeksjoner i underlivet.

Les mer om de temaene du tar opp på sex og samfunn sine nettsider.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex