Hopp til hovedinnholdet

Kan ikke smitte kjønnsorganet mitt med herpesen jeg evt. har gitt henne?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg får munnsår (herpes) en til to ganger i året, og sist gang var jeg så dum at jeg hadde oralsex med kjæresten min. Vi ble da veldig bekymret for at hun kan ha bli smittet. Det har nå gått litt over 3 uker, og kjæresten min har fått et utslett i skrittet som klør, men ikke svir eller gjør vondt. Vi frykter selvfølgelig herpes, men hun har også brukt bind denne uken, noe hun aldri har gjort før (bruker kopp) og det kan da være bindet skapte utslett da hun har danset og det har gnaget mye. Hun skal til legen på mandag. Jeg har lest på nettet nå om hvordan viruset smittes, og forstått det slik at det finnes to virus. Jeg vil tro jeg har HSV1 og muligens har gitt dette til henne nedentil. Jeg leser også på Sex&Samfunn at om man først har fått et herpes-virus på munnen så kan man ikke få det på kjønnsorganet og omvendt. Vil dette da si at hun ikke kan smitte kjønnsorganet mitt med den herpes jeg eventuelt har gitt henne, da jeg allerede har viruset og er låst til munnen?

Besvart 01.09.2018 11:38
 

Svar
Hei gutt 20 år.
Takk for at du skrev til ung,.no
Det er så bra at du har lest deg opp på herpes. Du har tolket teksten helt riktig. Hun kan ikke smitte deg med den herpesen fordi du allerede har den. Sex og samfunn skriver; "Dersom man får HSV-1-smitte gjennom spytt, får man munnherpes, type HSV-1. Da er man immun mot å få HSV-1 som kjønnsherpes senere." 
Det er bra hun skal til legen. Det kan være at det er bindet som har gitt utslettet. 


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker dere begge alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex