Hopp til hovedinnholdet

Var dette egentlig nødvendig? Å ydmyke henne slik foran øynene på meg?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei til dere. Jeg gikk som bøssebærer for en organisasjon for noen dager siden, ringte på i et helt vanlig hus og en mann åpnet, han var nok i midten av 30 årene. Etter noen sekunder ble jeg ganske satt ut da jeg oppdaget en kvinne på ca. samme alder stående på alle fire i gangen innenfor. Hun hadde på seg et slikt lærantrekk, håndjern på seg og en sånn ball i munnen, som var stroppet fast. Jeg vet at noen liker slikt, så dette er jo ikke ulovlig, men jeg ble ganske ubekvem da mannen fortalte meg at han bare skulle gå inn for å hente penger. Jenta ble dermed stående rett i glaningen og vi fikk blikk-kontakt. Hun virket svært ubekvem i situasjonen, jeg så hun rødmet og var tydelig flau. Da fyren kom tilbake ga han henne noen nedlatende kommentarer, ba henne om å se ned i gulvet, la gledelig mynt i bøssa, sa "ha en fortsatt fin dag" og lokket igjen døra. Jeg ble stående noen sekunder utenfor før jeg gikk. Var dette egentlig nødvendig? Å ydmyke henne slik foran øynene på meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Jeg forstår at du reagerer! Det du så, er ikke et vanlig syn når man ser inn i inngangspartiet i folks hus.
Men det er som du skriver, noen som liker en slik form for seksualitet, BDSM. I dette forholdet, eller det som foregikk da du så de, var han den dominerende og hun den underdanige. Sannsynligvis hadde de en avtale om at hun skulle adlyde ham på alle punkt, inkludert å se ned, vise med kroppsspråket at hun er underdanig. Problemet her, er at du uforvarende ble vitne til det, og mannen lot som ingenting mens han fortsatte spillet med partneren sin, med deg som vitne, for ytterligere å ydmyke henne. Dette ga de begge sannsynligvis ekstra seksuell tenning. 
Det er viktig at du vet at det de holdt på med er avtalt og frivillig. De har på forhånd avtalt kodeord eller kode-tegn for når de skal stoppe, når det blir "rødt".
Så kan man tenke gjennom det lovlige i dette. Man skal ikke sette andre mennesker i forlegenhet. De var i sitt hus, i gangen, og du ringte på. Det vanlige ville vært å la være og åpne døren. Jeg vet ikke hva resultatet hadde blitt hvis du hadde anmeldt det du så. 
Det er også noen par som bytter på å være dominerende og underdanig. I noen parforhold forblir de i sine respektive roller.  
Det er beklagelig at mannen åpnet døren og at du ble et ufrivillig vitne. Hvis du fortsetter å tenke på dette, at det plager deg, kan du snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Du kan også chatte med ungdomsklinikken Sex og samfunn. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fetisj

Par i senga med sokker og høye hæler (colourbox.com)

Må du ha eller gjøre noe spesielt for å bli kåt eller få orgasme? Noe som kanskje gjør at du føler deg litt spesiell eller annerledes? Å ha en fetisj er ikke alltid så enkelt, men heller ikke så uvanlig som mange tror.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex