Hopp til hovedinnholdet

Er det stor sannsynlighet at jeg får mensen under sex?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Ønsker svart asap! 1. Så typen kommer på besøk, og vi har begge lyst til å ha sex. Problemet er at jeg skal få mensen da han er her, men den er alltid sein. Så jeg lurer på, er det stor sannsynelighet å få mensen under sex om man ikke har fått det enda? Hvis man venter på det? 2. Underlivet mitt lukter også som en streng lukt, intens fittelukt kanskje. Har sett selv og det ser ikke ut til å være noe sopp, for underlivet mitt ser helt normalt ut. Så hvordan få mindre lukt? På forhold, takk for svar!

Besvart 02.10.2018 14:56
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 16 år!

1. Det er ikke så lett å svare på om mensen vil komme når du har sex med kjæresten din. Hvis det er slik at det er første gang dere skal ha sex kan mensen bli utsatt fordi du er litt spent og kanskje litt stresset. Samtidig kan den komme raskt etterpå fordi du da slapper av.

2. Underlivet lukter, både hos gutter og jenter. Dersom man har god hygiene og vasker seg hver dag skal det ikke lukte ekstremt. Husk at du bare skal bruke vann når du vasker underlivet, ikke såpe. Hvis du bruker såpe kan bakteriefloraen bli forstyrret og det kan føre til mer lukt.

Hvis du bruker mye trange klær av syntetiske stoffer kan det føre til mye lukt. Det blir både varmt og fuktig, og det er et miljø som bakterier trives godt i. Prøv en periode med truser av bomull og løse klær.

Du kan lese mer om årsaker til lukt fra underlivet i artikkelen jeg har lagt ved.

Det er vanskelig å si hva som er årsaken til lukten du opplever fra ditt underliv. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan du få snakke med helsesøster og lege og legen kan undersøke deg for å finne ut om det er en årsak til lukten.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex