Hopp til hovedinnholdet

Tok p-pille nr 4 bare 28 timer fra den forige pillen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg begynte på p-piller 3 oktober, som da er 1 menstruasjonsdag. Lørdag 6 oktober hadde jeg og kjæresten min sex og vi brukte ikke kondom, og han kom inne i meg. Det var min 3 dag på pillen. Men dagen etter vi hadde sex hadde jeg ikke tilgang på pillen det tidspunktet jeg vanlighvis tar den, så jeg tok den 4 timer senere da jeg kom hjem. Så jeg tok pille nummer 4 bare 28 timer fra den forige pillen. Er det sjanse for at jeg kan bli gravid? (Jeg har også tatt 5 pillen søndag 7 oktober) Hilsen nervøs 14 åring. Håper på raskt svar!

Besvart 08.10.2018 12:31
 

Svar
Hei

Så bra at du tar kontakt med ung.no

Når du starter opp med hormonell prevensjon og du starter i løpet av de fem første dagene av menstruasjonen, vil du ha en sikker prevensjon med en gang.  
Du skriver at det gikk 28 timer mellom to av pillene, generelt så sier man at dersom det går mer enn 36 timer mellom to piller, så er prevensjonseffekten redusert. Jeg legger ved en artikkel om å glemme p pillene slik at du kan lese hva som gjelder for de pillene du bruker.

Håper dette var svar på det du lurte på

 

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon