Hopp til hovedinnholdet

Liker tant veldig godt. Forelsket ? tenker ikke på aldersforskellen. Galt?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg føler at jeg liker tanten min veldig mye, og har fått følelser for henne. Jeg og tanten min har ligget i samme seng og koset. Føler at det er annerledes med henne, jeg føler meg mer avslappet da jeg er hos hun, enn andre jenter jeg har vert med tidligere (har vert veldig seksuelt aktiv fra 10. klasse, er mindre aktiv nå). Når jeg er med tanten min føler jeg det som jeg følte første gang jeg var forelsket på ungdomsskolen (går vg2 nå), det er akkurat som jeg har blitt forelsket for første gang på nytt. Jeg tenker for eksempel ikke noe på at hun er tanten min, eller at hun er 14 år eldre enn meg. Er det galt at jeg føler det slik? Jeg syns selv ikke at det er noe galt i det, men begynte å tenke litt på det og kom fram til at jeg ville spørre en som er litt mer viten enn meg selv. Er det noe som rett fram sier at jeg ikke bør ha slike følelser eller tanker om tanten min. Er det galt at jeg føler det slik, i så fall, hva burde jeg gjøre med det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det er ingen andre en du som kan bestemme over dine følelser. Det er heller ingen rette eller gale følelser så lenge de ikke er i konflikt med norsk lov.   
Å innlede et forhold med et familiemedlem kan by på ekstra store problemer både med følelser og loven.
Gi deg selv tid og fortsett som familiemedlemmer.  Får du forslag du ikke synes er ok så sett dine grenser. Det er du som bestemmer over din kropp. Du kan og diskutere dette med helsesøster på skolen du går. Hun har taushetsplikt så det blir hos henne. 
Ønsker du å diskutere det med noen anonymt kan du ringe til :Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta og en titt  på artikkelen jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex