Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om kjæresten er skeiv

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år som lurer på om kjæresten er skeiv. Han oppfører seg veldig feminint og han er veldig opptatt av mote og sånt. Han påpeker ofte når han ser gutter at han/de er kjekke. Jeg såg på porno med han for å se om han fikk boner, og boner fikk han, men jeg er ikke sikker på om han fikk boner av jenta eller gutten. Når vi har sex hinter han og veldig til at jeg skal stikke fingeren inn i rompen hans. Vi har et veldig åpent forhold og vi snakker om alt inkludert dette. Han sier at han er usikker på om han eg bifil eller ikke, men er det ikke sånn at når man er i et forhold man sier at man trives i, har man ikke behov for å utforske mer? I etterkant av når han sa dette har han liksom sagt at han ikkje er bifil eller homofil, og at han kun elsker meg, men jeg er fortsatt litt bekymret. Hva skal jeg gjøre? Hilsen meg (:( Vi har hvert sammen i 8 mnd btw.

Besvart 25.10.2018 17:38
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Hvis man er i et forhold og trives, og elsker den man er sammen med, har man ikke behov for å utforske med andre.
Det er vanlig at gutter kan synes at andre gutter er kjekke, akkurat som jenter kan synes at andre jenter er pene.
Det er vanlig at man tenner seksuelt på personer av samme kjønn uten at man dermed er homofil/lesbisk. Hvem man forelsker seg i er det som tilsier hvilken legning man har. Seksuell tenning og forelskelse er to forskjellige følelser. 
Man kan godt like og nyte seksuell utforskning som innebærer stimulering i og rundt endetarmen uten at man er skeiv. Det er masse nerve-ender rundt og i endetarmspningen og stimulering her kan gi gode følelser uavhengig av kjønn. I tillegg har menn/gutter prostatakjertelens bakside som vender inn mot endetarmens innside. Stimulering inne i endetarmen kan gi gode følelser, orgasme, for gutter og menn. 
Om kjæresten din er skeiv/bifil eller ikke har vel egentlig ikke noe å si? Det er deg han er sammen med. Hvis han var heterofil kunne en tenkt at han ville utforsket med andre jenter, akkurat som du ville utforsket med andre gutter? Selv om man er skeiv/bifil vil man ikke utforske eller være med andre, like lite som heterofile vil det.  
Framtiden vet man ikke noe om og den kan en heller ikke gjøre noe med. Mennesker tar selvstendige valg ut fra hva de mener er best for seg. I stedet for å bekymre deg, kan du øve på å slappe av og nyte kjæresten og forholdet du er i. Det å øve seg på å ikke bekymre seg for det man ikke kan gjøre noe med er en god ting. Så kan man heller finne ut hva man kan gjøre noe med.
Nyt kjæresten og deg selv sammen med kjæresten.  


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt. 

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Tolke eller vise seksuell lyst

En gutt og jente i tenårene sitter på en sofa, og jenta kysser gutten på kinnet. (www.colourbox.com)

Hvordan kan du vite at kjæresten eller den du vil ha sex med, vil det samme? Hvordan tolke den andre riktig, for ikke å gjøre noe galt? Og hvordan kan du selv vise partner at du er klar for å ha sex?

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv