Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er jeg så trang?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg å kjæresten min har prøvd å ha sex. Men jeg er for trang? Det gjorde litt vondt i første men da fikk han ikke pikken sin helt inn i meg. Andre gangen fikk han den lenger inn. Hvordan kan han få hele inn i meg? Hvorfor er jeg så trang ?

Besvart 09.11.2018 18:39
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Endel unge jenter kvinner opplever det som vanskelig og vondt å ha samleie i starten. Det er svært sjeldent at årsaken til dette er at skjeden er trang. Om det er tilfellet vil du oppleve at det er vanskelig å føre inn f.eks en tampong eller en finger, opplever du det?

Skjeden er et elastisk og utvides når du blir opphisset og kåt. I tillegg produseres det "glidemiddel"/sekret som gjør at det skal bli vått og smidig, og gjør deg klar til en erigert penis. Husk derfor å bruke god tid, gjerne 20-30 minutter, på det som skjer før selve penetreringen, med kyss, beføling og stimulering, slik at dere sammen slapper av og kroppene er klare. Utforsk erogene soner, og lek dere med å finne områder på kroppen som er ekstra gode.

Man har mye muskler i underlivet og disse kan være stramme seg ved stress og usikkerhet. Kjenner du deg igjen i det?

Neste gang du og kjæresten prøver å ha samleie vil jeg anbefale dere å bruke god tid på å berøre hverandre, og ikke starte samleie før du er ordentlig våt i skjeden. Pass også på at du slapper godt av i underlivet akkurat når penis kommer inn. Kjenn på det som er godt, og ikke fokuser på at det er vondt og trangt. 

Det vil alltid være en stor fordel at dere er trygge på hverandre, og kan snakke sammen om hva som er godt og hva en liker. Det vil gjøre at du vil slappe mer av og nyte samleiet.

Dersom rådene mine ikke hjelper vil jeg anbefale deg å oppsøkel lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din for en nærmere undersøkelse. 

Legger ved noen artikler som kan være til hjelp for deg og lykke til!

Vennlig hilsen Sexologisk Rådgiver,  Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex