Hopp til hovedinnholdet

Trenger man stor pikk? Hva er stor pikk, gjerne oppgi svar i mm.

Annet 20 år
 

Spørsmål

trenger man stor pikk? og hva er stor pikk, gjerne oppgi svar i mm.

Besvart 24.11.2018 18:17
 

Svar
Hei du, 20 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Nei, man trenger ikke stor pikk/penis.
Penis` størrelse er overvurdert! Forskning viser at de fleste er fornøyd med partnerens penis! Hvis en potensiell partner er en kvinne/jente (en person med et kvinnekjønn) kan denne informasjonen være nyttig; "Lever et al. (2006) fant at 84% av kvinnene i sitt storskalastudie var fornøyde med partnerens penisstørrelse ... . Det kan se ut til at menn antar at kvinnen har et likt penisstørrelsesideal som han selv (Johnston et al., 2014; Tiggemann et al., 2008). Forskning på kvinnens faktiske ideal viser derimot at kvinnen foretrekker en penisstørrelse betydelig mindre enn mannen selv ... (Johnston et al., 2014)." (Borgen, 2015).
Det er bare 30 % av kvinnene som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. De fleste må ha stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme og tilnærmet alle jenter/kvinner får orgasme ved stimuli av den ytre delen av klitoris. Da kan man undre seg over hvorfor så mange som har penis er så opptatte av størrelsen på den.
Du kan altså helt fint ha sex! Les deg opp på hva jenter/kvinner liker og nyter, hvis det er jenter/kvinner som er potensielle partnere.
Hvis det er gutter (person med en manns kjønn) du ønsker å ha sex med kan kanskje denne informasjonen være til hjelp: "En nederlandsk undersøkelse fra 2005 fant at kun 24.9% av homoseksuelle menn ønsket seg større penis, selv om de, som heterofile menn, anså det som sin mest attraktive kroppsdel (Woertman, de Wit, & Hoogesteger). Hvis en stor penis er ensbetydende med maskulin verdi kan det tenkes at dette ikke oppleves som like viktig for alle homofile? Bergling (2013) rapporterer, derimot, at kun 7% av homofile menn anser penisen å være deres favorittkroppsdel på en annen mann." (Borgen, 2015).
I den vedlagte artikkelen om penisutvikling og penisstørrelse står det blant annet; "95 % av nordiske menn har en penis som i erigert tilstand er mellom 8 (80 mm) og 22 (220 mm) centimeter lang, med et gjennomsnitt på 14-15 cm (140 - 150 mm), og en omkrets på ca. 10 cm (100 mm) målt ved roten."


Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Hvordan har homofile sex sammen?

To jenter kler av hverandre (colourbox.com)

Mange lurer på hvordan to gutter eller to jenter har sex med hverandre. Noen vet med seg selv at de er homo eller lesbisk, men tør kanskje ikke sjekke noen opp fordi de ikke vet hva som så skal skje. Så hva gjør de egentlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex