Hopp til hovedinnholdet

Svie og kløe i underlivet, hva kan dette være?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt sex en god stund nå med kjæresten min som er gutt, vi har aldri hatt sex med noen andre før bortsett fra hverandre. I sommerferien fikk jeg urinveisinfeksjon, og fikk en kur på antibiotika som jeg bare fullførte hallveis. Før jeg fikk urinveisinfeksjon klødde jeg veldig mye der nede. Etter å ha fullført kuren hallveis (slutta når jeg ikke følte at det svei når jeg tissa) har det begynt å klø veldig mye igjen, spesielt etter at jeg har hatt sex. Av og til får jeg en brennende følelse i skjeden. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 29.11.2018 17:21
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er plagsomt for deg.

Det kan være flere årsaker til svie og kløe i underlivet. En av årsakene kan være små rifter/sår i slimhinnen i skjeden din. Man kan da føle ubehag når man har sex eller rett etter. Slike sår gror av seg selv uten behandling, men det er viktig å gi underlivet noen dager med helt ro for at dette skal skje. Ubehag som svie og kløe, kan også komme hvis man er litt tørr i skjeden eller pga friksjon fra penis. Det kan da hjelpe å f.eks bruke litt glidemiddel.

Kløe og svie kan også skyldes en soppinfeksjon. Dette er ikke en seksuelt overførbar infeksjon, men en ubalanse i skjedens egen bakterieflora. Ved en soppinfeksjon vil det også gjerne være en litt tykk klumpete utflod. Har man dette kan man forsøke å behandle med soppmidler man kan kjøpe reseptfritt på apoteket. Det består av stikkpiller man setter i skjeden samt en krem. Hvis dette ikke hjelper må man snakke med egen lege eller helsestasjonen for ungdom for å se om det er sopp og vurdere om du trenger en annen behandling.  

Svien kan selvfølgelig også skyldes en urinveisinfeksjon, dette kan du lett sjekke med en urinprøve hos fastlegen din. Ønsker deg en fin ettermiddag.

 
Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar