Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med å vise meg på skolen etter at jeg har hatt sex!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente på 15 år som nettopp har hatt sex, for første gang. Gutten jeg hadde det med, har jeg bare møtt to ganger før. Han var egentlig en fremmed da det skjedde. Jeg følte med veldig presset til å gjøre det, men ikke av han. Alle mine nærmeste venner har hatt sex. De snakket så mye om at jeg måtte ha det, slik at vi alle hadde hatt det. De snakket så mye om hvor fint det var osv. Da denne gutten spurte meg om jeg virkelig ville dette, og hadde lyst. Ville jeg ikke, men jeg sa ja. Det gjorde kjempe vondt og jeg blødde masse. Jeg kan fremdeles kjenne hvor vondt det var, selv om det er over en måned siden. Nå som det er overstått, så har alle i klassen fått vite det. Jeg sliter med å vise meg på skolen, fordi jeg tenker at når folk ser meg, så ser de ikke meg. Men den jenta som hadde sex med noen hun ikke visste helt hvem var. Jeg vil skylde på vennene min og bli sint på dem. Hadde de ikke vært så ekkel ovenfor det, så hadde jeg aldri hatt sex med han. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 06.12.2018 20:48
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss med din frustrasjon om et situasjon som mange vil kjenne seg igjen i.

Dessverre er det mange unge som føler seg presset til å ha sex, fordi de gjerne tror at de er de eneste som ikke har debutert seksuelt!

Det du skal vite at det er mange som lyver om dette, for å slippe å være forskjellig fra de andre. Dermed så virker det som alle andre har hatt sex, unntatt du.

I artikkelen nedenfor vil du se at gjennomsnittsalder på å ha sex første gang er nesten 17 år for jenter og 18 år for gutter i Norge. Det vil si at noen har sex når de er veldig unge, mens andre venter til de har møtt "sin rette" og er eldre. 

Jeg forstår at du er frustrert, sinna og lei deg for å ha kommet i denne situasjonen, men forsøk å se det som erfaring, for alle gjør feil, og på denne måten lærer du og finner du mer ut om deg selv! Ingen er perfekte eller feilfrie, og vi er bare mennesker. Du er bare 15 år, og selvfølgelig vil du gjøre mange feil fremover, det vil være helt naturlig. Ikke vær så streng mot deg selv!

Tror at gutten du hadde samleie med, heller ikke hatt det så bra. Et samleie skal være positivt for begge parter, og når du hadde det vondt og blødde, var det nok leit og vanskelig for denne gutten. Våger du å snakke med han? Jeg tror at det hadde vært godt for begge to.

Gå på skolen med hevet hodet, de andre i klassen vet ingenting om hva som skjedde og hvordan dere to hadde det. Det er en helt privatsak! Hvis du og denne gutten klarer å kommunisere vil de andre kanskje ikke helt forstå hva som skjer? Dere bør bli enig om hvordan dere to skal forholde dere til hva som skjedde og hvordan dere snakker om hverandre fremover.

Du må ikke la denne episoden gjøre at du blir redd for å få deg en partner og ha sex! Det vil være synd om dette vil ødelegge gleden det er å ha det godt med sin kjære.

Når du får deg en partner, er det lurt å være trygge og godt kjente med hverandre. Dere bør begge kjenne at sex er noe dere ønsker, og føler en kåthet og opphisselse. Bruk god tid på å lære hverandres kropper å kjenne, først med klær og etterhvert uten klær. Det er mye kos en kan gjøre før en har samleie. Når du kjenner at dette vil du, bør du slappe av i underlivet, slik at du ikke strammer deg og blir ekstra trang. Unge jenter har stramme bekkenmuskler og hvis du er engstelig vil de være ekstra stramme. Er du kåt vil det produsere sekret fra kjertler i skjeden som smører den å gjør deg klar til penetrering. Bruk gjerne glidemiddel i tillegg, hvis du redd for at det skal bli tørt og vondt. Det er viktig å fokusere på de gode følelser og kriblinger, og ikke på samleiet som var så vondt. Da vil du nemlig naturlig stramme hoftene og det blir stramt.

Hvis du ikke er kjent med ditt underliv, bør du stimulere ditt eget kjønn og finne ut hva som er deilig. Bruk fantasien din og glidemiddel og øv deg!

Ta gjerne kontakt med helsesøster om ting du ønsker svar på. Helsesøster har erfaring og kunnskap om kropp og seksualitet, og kan gi deg mye hjelp fremover.

Håper at du kan bruke noen av mine råd og ønsker deg all lykke fremover.

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Angrer du etter sex?

Angrende gutt (www.colourbox.com)

Å ha sex kan være både deilig og fint. Likevel er det slik at noen opplever å angre etter at de har hatt sex med noen.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex