Hopp til hovedinnholdet

Får man bivirkninger av Ellaone selv om den fungerer?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei dette er et spørsmål om angrepiller EllaOne. får man bivirkingene selvom pillen fungerer? jeg tok pillen en torsdag når jeg hadde samleiet på mandag. vi er usikre fordi dette er første gang. er det noe tegn på at den fungerer eller ikke fungerer? 09.01.19

Besvart 12.01.2019 17:06
 

Svar
Hei jente 20 år

Som all medikamentell behandling kan man få bivirkninger uavhenging av om medikamentet fungerer. Effekten av nødprevensjon er sikrere jo tidligere tabletten taes etter ubeskyttet samleie. Senest innen 5 dager for EllaOne. Det er ikke mulig å vite om den har fungert før ved neste menstruasjon. Det er ikke anbefalt at man bruker nødprevensjon flere ganger i samme mensperiode. 
Kanskje du kan få deg fast prevensjon?

Legger ved noen artikler du kan lese. 

Vennlig hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæresteforhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæresteforhold