Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge er det vanlig å vente før man har sex for første gang?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble nylig sammen med en gutt, men har kjent hverandre over et halvt år. Jeg lurer på hvor lenge er det vanlig å vente før man har sex for første gang? Hvordan signala gir gutten når han vil ha sex? Vi kan snakke åpent om ALT rundt sex og onanering, det gjør vi ganske ofte.

Besvart 27.01.2019 15:57
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Det er stor forskjell fra par til par hvor fort de har seksualitet sammen. Hvis man er veldig trygge på seg selv, og den andre, kan det gå ganske fort. Hvor fort finner jeg ingen tall på. 

Dere er begge voksne og det er dere selv som avgjør når dere vil ha sex. 

Signaler på at man ønsker seksualitet kan være at man kysser, kliner, tar på hverandres kropper utenpå klærne og kanskje tar en hånd innenfor klærne og kjenner på den andres kropp. 

Det er så flott at dere kan snakke åpent rundt dette med seksualitet og onanering. Kanskje skal du spørre han om når han er klar for å ha seksualitet sammen med deg? 

Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex