Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jenta var med på sex frivillig. Hva bør jeg gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Eg er 17 år blei kjend med ei jente på ein fest, og ho blei med meg heim. Me var fulle og hadde sex. Dagen etter var eg usikker på om ho eigentleg var med på det frivillig eller ikkje. Kanskje ho sa noko om at ho eigentleg ikkje ville, men eg hugsar ikkje heilt. Eg veit ikkje om me brukte prevensjon og er veldig engsteleg for om ho kan bli gravid. Ho er berre 15 år. Eg er skikkeleg nervøs for at ho skal melde meg. Kva bør eg gjera?

Besvart 19.02.2019 13:30
 

Svar
Hei

Dette var ikke bra! Du er usikker på om hun ikke ville ha sex og du er redd for at hun er gravid I tillegg er hun bare 15 år og under den seksuelle lavalderen. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med henne. Spør hvordan dette var for henne og om hun bruke prevensjon. Kanskje blir du mer nervøs etter at du har snakket med henne, men det kan også hende at du klarer å slappe mer av. Det verste er å gå rundt å ikke vite hva som skjer. Det kan jo hende at hun ønsket samleie og at hun bruker prevensjon. Hvis dette derimot var en voldtekt er dette veldig alvorlig!

Uansett så tenker jeg at du trenger noen å snakke med. Hva med å ta kontakt med helsesykepleier på skolen. Ting vokser seg gjerne større når man holder det for seg selv.

Ikke gå alene med det du er engstelig og bekymret for! 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Tolke eller vise seksuell lyst

En gutt og jente i tenårene sitter på en sofa, og jenta kysser gutten på kinnet. (www.colourbox.com)

Hvordan kan du vite at kjæresten eller den du vil ha sex med, vil det samme? Hvordan tolke den andre riktig, for ikke å gjøre noe galt? Og hvordan kan du selv vise partner at du er klar for å ha sex?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex