Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er jeg så avhengig av sex?

Jente 17 år
 

Spørsmål
hei, jente på 17 år her, jeg har bare et spørsmål, det er at jeg er ganske sex gal, jeg mener sinsykt sex gal, jeg er kåt meste parten av døgne og strever med og få sove, jeg går i en klasse med 25elever, 14 gutter og 11 jenter, jeg har ligget med alle gutene, og 3 av jentene, betyr det at jeg er løs?, jeg må ofte gå fra timen, fordi jeg blir helt kriblende i magen. jeg er bifil og sitter sammen med kjæresten min helt bakerst i klasserommet. og en gang vi hadde sånn lesevake ting i klassen, da vi skulle værre opp hele natten og se film og lese bøker osv...., så begyne vi å ha lesbe sex i soveposen, ingen la merke til det da, dette er kansje vanskelig for deg og tro men hvorfor er jeg så avhengig av sex?, jeg vil ikke være det.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det kan jo være slik at man tenker en del på sex, men hvis man tenker på det så mye som du beskriver, så forstyrrer det jo mye av livet ellers, og tar litt vel mye fokus.  -Da tenker jeg at det kan være greit å tone dette litt ned.  Du kan selv bestemme deg for å prøve å tenke på andre ting, lede oppmerksomheten din over på noe annet o.s.v. Det kan også være aktuelt å prate med noen om dette og få litt veiledning og hjelp til å sortere disse sex-tankene litt.  -Du kan prate med noen på Helsestasjon for ungdom for eksempel.

Om det er jakten på en umiddelbar behovstilfredsstillelse som driver deg (på en måte som å spise godteri alltid når man har lyst på det) eller om det er et behov for å bli bekreftet av andre, vet jeg ikke, men det kan kanskje være en kombinasjon.  -På samme måte som man kan utsette å spise godteri, kan man utsette sexuell tilfredsstillelse,  og "spare" litt.  Og kanskje det å heller ha fokus på vennskap og interesser der du får brukt andre sider av deg selv kan være nyttig for å få tilfredsstilt behovet for anerkjennelse og bekreftelse. 

Man kan jo lett får et rykte om å være litt "løs" hvis man har sex med mange.  -Og man kan jo også lett utsette seg for mye smitte når man har sex med mange forskjellige.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om stipend og lån på videregående?

Hva er forskjellen på stipend og lån?