Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli gravid med kondom?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 som hadde sex for første gang for noen dager siden. Vi brukte kondom og den holdt hele tiden. Men jeg er veldig paranoid om jeg fortsatt kan være gravid. Kondomen sprakk aldri. Jeg lurer på om det forsatt er sjans for at jeg er gravid? Jeg skulle også fått mens denne uka, men det har heller ikke skjedd. Så lurer også på om hvor lenge etter sex er det normalt å få mensen? Og når kan jeg ta en test dor å sjekke om jeg er gravid. Takk for svar!

Besvart 15.03.2019 13:10
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no og så bra at dere brukte kondom.

Slik du beskriver det så har du ikke noe å være redd for. Hvor lenge etter sex man kan få mensen er det ikke noe svar på. Mensen kan komme under sex eller etter sex. 

De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere. Hvis mensen er borte, og man ikke mistenker graviditet, gjør man sjeldent noe sjekk hos lege for å finne årsaken før mensen har vært borte i minst 6 måneder for unge kvinner.

Mensen kan også bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte.

Hvis du fortsatt er engstelig så kan du ta en graviditetstest 3-4 uker etter dette skjedde. Først da vil en test være sikker. Gratis tester får du hos Amathea, helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. 

Hvis du skal være seksuelt aktiv så tenk litt på å begynne med hormonell prevensjon. Da slipper du å engste deg for hver gang du har sex. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex