Hopp til hovedinnholdet

Har p-stav. Årsak til at jeg ikke ble kåt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jente på 15 år. Jeg har hatt sex for første gang, og ble ikke kåt så det var litt rart, jeg ble jo litt kåt men ikke sånn veldig så først var d litt vannskelig å få pikken in men det gikk jo men... altså jeg fikk pikken in men ble lizzom ikke så kåt, jeg har p-stav.. har det noe å si om kåtheten? Og jeg føler at under livet mitt ser så rart ut på en måte.. når man har sex utvider det seg der nede? Skal det være det er skjøns leppene også også er det hullet der også litt som en blomst in ved hullet er det normalt? Føler det ikke er det? Og jeg har utflod og har hatt det siden jeg var 11 og når jeg var 11 fikk jeg mensen som er litt rart at jeg fortsatt har utflod eller er det normalt?

Besvart 30.03.2019 17:49
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Det er så lite hormoner i p-staven at det ofte ikke påvirker seksuell lyst, men noen kan få mindre seksuell lyst av p-stav. 

Det er vanlig at en kan streve med å bli kåt sammen med en annen. Hvis man går rett på samleie uten å ha lært seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme, er det enda vanskeligere å få orgasme. Man er kanskje litt utrygge på hverandre og vet ikke helt hva man skal gjøre. 

Mange jenter strever med å beholde seksuell lyst under samleie, fordi det ikke gir dem orgasme, og at de vet det. De kan ligge der å kjede seg. Den letteste måten å få orgasme på, er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. Noen par finner en teknikk for å stimulere den ytre delen av klitoris under samleie, mens andre gjør det sånn at jenta får orgasme før eller etter samleiet. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie. 

Når du blir kåt strømmer det blod til hele underlivet. Skjeden blir våt og utvidet og kjønnsleppene, både de innerste og de ytterste, blir hovne av alt blodet. Klitoris blir også større, blodfylt og mer følsom for stimulering. 

Du kan se på kjønnet ditt i et speil når du er kåt. Da vil du se hevelsene kjønnsleppene og klitoris, og kanskje farge-endningen, at kjønnet blir mørkere. Da kan du også føre en finger inn i skjeden og kjenne at det er vått der. Det skal bli vått, et blankt, glatt slim dannes. 

Øv deg på å onanere til orgasme når du er kåt. For å få orgasme med en annen må du først lære deg å få orgasme alene.

Det er vanlig å ha utflod. Se artikkelen.  

Nyt kroppen og kjønnet ditt!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet