Hopp til hovedinnholdet

Jente (14 år) hadde sex med søskenbarnet gutt (8 år)

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har nettopp fått vite at en nær slektning av meg på 14 år(jente) har på en måte hatt sex med søskenbarnet sitt på 8 år(gutt). Hun er redd for at noen voksne(som foreldrene sine eller 8 åringens foreldre) skal få vite det. Det var gutten som fant på det og jenta ville ikke først, men det endte opp med tørrpuling først og så til vanlig sex. Det skjedde bare 3 ganger. Jenta hadde det veldig tungt og hadde problemer med vennene sine da så det ble en trøst. Hvis noen andre får vite det er jenta redd for konsekvensene og hva det vil si for fremtiden sin. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for henne.

Besvart 24.04.2019 09:23
 

Svar
Hei

Så bra at du sjekker opp dette på vegne av slektningen din. Det er forståelig at hun er redd/usikker med tanke på det hun har gjort med søskenbarnet sitt. Når man er 8 og 14 år er man i utgangspunktet for ung til å ha voksen sex.

Når jeg leser det du skriver, får jeg inntrykk av at hun nå tenker at det ikke er så lurt å ha et seksuelt forhold til søskenbarnet sitt. Kanskje hun også tar på seg ekstra stort ansvar for dette siden hun er 6 år eldre? Mange barn prøver seg frem med ulike former for seksuell lek sammen med søsken, venner eller andre de er i familie med. Man kan kalle det du beskriver en form for seksuell lek når det skjer mellom to mindreårige. Den jenta trenger ikke være redd for fremtiden eller andre alvorlige konsekvenser. Når hun er over 15 år så kan hun bli dømt og straffet for å gjøre noe seksuelt med mindreårige. Det at hun var 14 år når det skjedde betyr at hun var under den strafferettslige lavalder.

Hun kan prøve å tenke at det som skjedde var en utforsking av seksualitet sammen med et annet barn når hun var tenåring. Hun kan snakke med søskenbarnet sitt om at det som skjedde er voksen sex og at de ikke kan gjøre det mer. Hvis noen voksne i familien tar dette opp med henne fordi de får vite om det, så kan hun si at det er vanskelig å tenke på det som skjedde og at hun tenker nå at hun burde tatt ansvar for at de ikke hadde samleie siden hun var eldst. Det er litt underlig at en gutt på 8 år er pågående med tanke på å ville ha voksen sex. Hvor har han lært om det tro? Snakk gjerne med den jenta om at det er bra at de ikke fortsatte å ha sex og at hun kan legge det som skjedde bak seg. Hun kan også oppsøke helsestasjon for ungdom eller helsesykepleier på skolen hvis hun trenger å snakke med noen om det som skjedde. Du kan også vise dette svaret her til henne hvis hun vil se tilbakemeldingen du fikk på dette. Se mer informasjon i vedlagte artikler.

Lykke til videre. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex