Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli gravid med angrepille?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg og typen pulte uten kondom og han kom inni meg.. jeg går ikke på p piller, men tok angrepille dagen etter.. jeg lurer på om det er stor sannsynlighet for at jeg blir gravid siden han kom inni meg? Eller går det fint siden jeg tok angrepille.. vil ikke at foreldre skal vite

Besvart 21.05.2019 22:26
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Nødprevensjon virker hovedsakelig ved å utsette eggløsningen, og gjør at den kommer noen dager forsinket. Hvis eggløsningen har kommet før du tok nødprevensjon, vil nødprevensjonen trolig ikke ha effekt.

Det finnes to ulike merker med nødprevensjon: Ellaone og Norlevo. Nødprevensjon får du kjøpt uten resept på apotek og i noen butikker og bensinstasjoner som selger medisiner. Det er ingen aldersgrense ved kjøp på apotek, men i butikk eller bensinstasjon er det 18 års aldersgrense.

Ellaone har en effekt på ca. 75 %. Den har bedre effekt jo tidligere etter samleiet du tar den. Når det har gått mer enn 5 døgn etter samleiet, vil den trolig ikke ha effekt. Norlevo har en effekt på ca. 65-70 %. Den har bedre effekt jo tidligere etter samleiet du tar den. Når det har gått mer enn 3 døgn etter samleiet, vil den trolig ikke ha effekt.

Håper svaret var til hjelp for deg. 
Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex