Hopp til hovedinnholdet

Ingenting har fungert annet enn å jokke på en pute. Er dette normalt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har noen spørsmål. Når jeg onanerer klarer jeg kun å få til en god følelse når jeg jokker på en put e eller dyne. Har prøvd meg fram på alle mulige måter med onani, helt siden jeg var tretten, og ingen ting har fungert annet enn å jokke, er dette normalt?Er det flere som gjør sånn og har det sånn som meg? Når jeg jokker er jeg usikker på om jeg faktisk klarer å oppnå orgasme eller ikke. Når jeg begynner skjenner jeg vanligvis at det bygger seg opp, ofte ganske fort. Også kommer jeg på en måte på en topp, hvor det kiler og jeg får en god følelse i underlivet. Den litt kraftige følelsen varer bare i sånn 2 til tre sekunder, og etter det må jeg bare stoppe. Greia er den at jeg klarer og oppnå dette flere ganger i en økt, det går gjerne like lang tid mellom hver gang. Jeg klarer alltid og oppnå dette hver eneste gang jeg jokker. Er dette orgasme, eller hva er det?

Besvart 25.05.2019 09:55
 

Svar
Hei jente 17 år. 

Det er endel som benytter den metoden du beskriver. Hvor mange det er, vet vi ikke. 

Det høres ut som om du har gode orgasmer. Det er noen jenter som kan få flere orgasmer etter hverandre.

Når du jokker, får du direkte stimulering av den ytre delen av klitoris. Men du strammer også musklene i bekkenet, samt rumpe og lår. Da øker trykket mot de indre delene av klitoris. Da kan orgasmene komme fra stimulering av hele klitoris, både indre og ytre. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.

Kanskje det vil være lettere å forstå hva som skjer hvis du forstår mer av seksual- anatomien/fysiologien? 

Øverst der de indre kjønnsleppene møtes ligger klitorishodet eller glans av klitoris. Klitorishodet er dekket av en liten forhud. Når man blir seksuelt tent blir klitoris blodfylt, og klitorishodet blir mer synlig, kommer mer fram fra forhuden

Jentenes indre kjønnsorgan består av forlengelsen av klitorishodet, klitorisskaftet, som går videre inn i kroppen i to 8 - 12 cm lange deler eller crus, som en Y, og omgir/omslutter skjedeveggen. Se denne tegningen hvordan det ser ut inne i kroppen. De to delene hviler på hver sin side av underlivet, begravd under kjønnsleppene. Inni hver del er det svamplegemer som fylles med blod og svulmer opp når jenta er seksuelt tent. I området mellom de indre kjønnsleppene, finnes i tillegg to ekstra svamplegemer som omkranser skjedeåpningen og urinrørsåpningen.

Slik jeg tror det som skjer, er at du har orgasmer som kommer fra hele klitoris. 

Hvis du bevisst og aktivt strammer musklene i bekkenet når du jokker, eller onanerer med fingre, mot ytre del av klitoris og en finger eller to i skjeden, kan du øve på å få orgasme uten puten/dynen, kun med fingrene dine. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie, avsnittet om å trene bekkenbunnsmusklene.

 

Uansett teknikk, er det å være ordentlig seksuelt tent, nyte, gå inn i nytelsen, det som gir gode orgasmer. 

Ved å stoppe, utsette orgasmen noen sekunder, tre fire ganger, kan orgasmen forsterkes. 

Nyt og utforsk kroppen din og gled deg over god seksualitet med deg selv!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex