Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg møte en kjæreste?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har hatt kjæreste før, men vi fikk aldri hatt sex sammen. Vi er ikke sammen mere i dag, og det er jeg ikke lei meg for. Jeg merker at jeg er blitt mere kritisk til hvem jeg møter, før tok jeg hva som helst. Jeg er fortsatt jomfru og orker det ikke mere, alle vennene mine er skikkelige "menn". Mens jeg var sammen med eksen min møtte jeg en annen jente som jeg likte bedre, men ville ikke såre eksen min, idag angrer jeg meg halvt ihjæl over det, hun hadde vært perfekt for meg, idag er hun ikke interessert lenger, det visste jeg godt. Hvordan skal jeg lære meg å følge mitt hjerte? samme hvem jeg sårer, jeg vil ha en kjæreste som jeg tenner på og som er lik meg selv, men den slags jenter finns omtrent ikke, jeg føler aldri at jeg kommer i kontakt med dem, selvom jeg er naturvitenskaplig universitetsstudent, spiller i korps og ser på meg selv som ganske oppegående.. Alle jenter jeg møter har kjæreste, og hvorfor er det 100 ganger vanskeligere for gutter å få kjæreste enn jenter?

Besvart 12.06.2019 20:33
 

Svar
Hei

Beklager at jeg svarer sent. 

Jeg forstår at dette føles slitsomt og trist å ha så lyst på en kjæreste og å oppleve å ikke treffe noen. 

Selvom det høres ut som en klisjé, så tror jeg det noen ganger kan være noe i det at jo mer man leter etter noen, jo vanskeligere kan det nesten bli å finne de. Kanskje kan det være fordi man ikke slapper helt av, eller fordi man hele tiden er for opptatt av å analyser de man møter, slik at man endre opp med å enten ikke gi de en sjanse, eller å rett og slett være for nervøs eller stresset når man først møter noen som kan passe. 

Selvfølgelig er det viktig å ikke bli sammen med noen med mindre man er sikker på at man passer sammen, men samtidig er det også viktig å gi folk en sjans selvom førsteinntrykket kanskje ikke var det helt "store". Jeg tror rett og slett det å gi seg selv litt tid og å gi de man møter en ekstra sjanse er viktig for at datingen ikke skal føles så håpløs. 

Selvfølgelig finnes det noen du passer sammen med, men det er ikke alltid at man møter de så lett eller med en gang. Prøv heller å gå inn med en innstilling om å treffe nye mennesker og å få nye venner. På den måten tar du vekk litt av det stresset du kanskje kjenner på når du er ute eller treffer nye mennesker. 

Det at du ikke har hatt sex gjør deg ikke til noe mindre mann enn vennene dine. Sex er veldig intimt og for mange er det viktig at det skjer med noen man er trygg på og glad i. Derfor kan det jo være at det er riktig for deg å vente med det til du treffer riktig jente. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex