Hopp til hovedinnholdet

ereksjonssvikt

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 19 år som slitet med å få ereksjon. Det hele begynte med en jente for ca 5 mnd siden hvor jeg var full og ikke klarte å få den opp. Har hatt mulighet til å ha sex flere ganger etter det og har også vært sammen med en jente i noen måneder nå men jeg klarer ikke å få stå med noen av dem. Jeg har aldri stå om morgen lenger og får kun stå ved mye berøring alene, men jeg sliter med å holde den oppe. Tenker på dette utrolig mye men aner ikke hva jeg skal gjøre. Tenker det beste er å kontakte lege. Jeg trener mye og spiser sunt så er veldig sikker på at dette ikke er kosthold relatert. Jeg pleide å røyke en del weed men sluttet for ca 1 år siden. Merker at weeden gjorde meg veldig hard og gjorde onanering mye bedre men klarte fortsatt å få stå helt fint. Hva skal jeg gjøre? Kommer dette mest sansynelig til å løse seg hvis jeg kontakter lege eller må jeg leve livet mitt med Viagra i lommeboka? Vet at dette er vanlig hos gamle men er jo 19 år så jeg burde jo ha 0 problem.

Besvart 12.06.2019 23:47
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no

Det er kanskje ikke stor trøst, men jeg kan fortelle deg at det du opplever er ikke så uvanlig i det hele tatt! Jeg har stadig unge gutter som forklarer at de sliter med å få ståpikk. De aller fleste av disse får det helt fint igjen, og det er ikke noe galt med de! 

Det er fint å høre at du kan oppleve å få ståpikk, selvom det er vanskeligere enn det var tidligere. Det betyr, sannsynligvis at det ikke er noe "galt" med ereksjonen din, men at du nok tenker altfor mye rundt det.

Hadde det vært så enkelt ville jeg sagt:"stopp å tenke på om du har ståpikk, om det tar lang tid, om den holder lenge osv." Hvis du tenker sånn så mister du den.. Det er altså enklere sagt enn gjort, og man må nesten "leve" det og erfare det. 

Av og til kan det også være sånn at man forsøker å ha sex når man er full, så får man ikke ereksjon og den "skammen" og vanskelighetene tiltar og øker og fører igjen til at man ikke får ereksjon neste gang heller, og det utvikler seg potensielt til et problem. 

Det som kan lønne seg nå er å snakke med noen om det. Gå feks. på helsestasjon for ungdom eller til fastlegen din. De kan hjelpe deg. Det høres ut som at det kreves litt kartlegging og undersøkelser av hvordan du har det utenom det seksuelle. Var det noen grunn til at du røyka weed feks., eller vard det bare fordi det var digg og gøy? Har du vanskelig for å slappe av sammen med andre? Er du mye stressa? Jobber du mye? Du sier du trener mye. Bruker du noe som kan påvirke potensen din? Proteinpulver eller steroider feks.?

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Gutt og kåt, men får ikke ereksjon.

Gutt får ikke ereksjon (colourbox.com)

Skulle ha sex i går og var skikkelig kåt, men når vi skulle igang ville ikke kuken få stå, hvorfor skjer dette.....? Gutt på 15 år spør om et vanlig problem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex