Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å komme under samleie?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei,Jeg har vært sammen med min faste kjæreste i2år. Jeg har enda ikke"kommet" under sameleie og begynner å bli litt stressa nå, for at det er noe galt med meg. Jeg nytter det av og til, men har også lenge slitet med åpne sår i underlivet og mye plager. Har vært innom helsestasjon og ble henvist til gynekolog i jul. Fikk skrevet ut en krem på resept som jeg kunne komme å hente 2ganger. Og det skulle jeg smøre på nedentil og ta en pille i kjeden. Det funket litt også kom plagene tilbake. Føler at det plager meg mest med at jeg føler meg ikke noe godt og det går mye inn på meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Om jeg skal oppsøke helsestasjon igjen, eller gynekologen igjen, føler det er til null nytte. Vi har prøvd å ikke ha sameleie på en stund. Vi har prøvd andre stillinger men fortsatt føler det er noe inni meg som gjør vondt i kjeden hver gang han treffer inni kjeden. Skjønner ikke om den "kula" elr det som er inni meg om det skal løsne eler om det er noe farlig. Og mister fort lystn

Besvart 12.06.2019 11:03
 

Svar
Hei jente 19!

Så leitt at du ikke kommer når du har samleier! Dette må være veldig frustrerende og slitsomt for deg.

Skal en få gode samleier og orgasmer, er det fint å begynne med å finne ut hvem en er som seksuell person. Det betyr å tenke over hva det er en blir kåt og tenner på og hvordan en liker å bli stimulert eller ha sex. For eksempel er det mange som tror at en får orgasmer bare penis kommer inn i skjeden. Skal en få orgasmer, må klitoris stimuleres samtidig. Noen liker derfor å stimulere klitoris selv mens partner har fokus på skjeden, andre liker at partner stimulerer både klitoris og skjeden samtidig. For flere tips, kan du lese vedlagte artikler om onani og orgasmer. 

Samleier skal aldri gjøre vondt. Blir det vondt, er det ok å stoppe og heller gjøre noe annet. For eksempel er det fint å varierer i stillinger, slik at penis ikke kommer borti "kula" du forteller om i spørsmålet ditt. Denne "kula" er mest sannsynlig livmortappen/livmorhalsen din. Den skal være der, men kan gjøre veldig vondt om penis kommer borti den.

Du forteller også om plager som ikke har gått over selv om du har vært hos flere leger og fått medisiner. Da må du gå tilbake og si at du ikke har blitt bedre og at du må få mere hjelp!

 Håper svaret var til hjelp for deg.
Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Erogene soner

Tegning av gutt og jente i undertøy (colourbox.com)

Mange snakker om - og det står skrevet mye om erogene soner. Men mange vet ikke hva erogene soner egentlig er, eller hvor de befinner seg. Vet du hva erogene soner er?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex