Hopp til hovedinnholdet

Vonde tanker og følelser etter sex.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var på en fest på lørdag og drakk og senere lodet jeg og venninna me noen gutter. Så ble venninna mi kjørt hjem og jeg satt fortsatt på. Jeg fikk alkohol og han ene gutten flyttet seg bak til meg og begynte å ta meg på låret og prøvde å kysse meg men jeg trakk meg unna. Senere dro vi hjem til dem og jeg hadde sex med han ene gutten. Det var første gangen jeg hadde sex i tillegg. og jeg sleit med å ikke gråte mens vi hadde sex. Han er 24 og vi har snakket litt på snap. Alt skjedde så fort og jeg var trøtt å påvirket av alkohol men det var ikke voldtekt for jeg sa aldri nei. Vi hadde sex både med og uten kondom og jeg har eggløsning nå så jeg skal ta angrepille. Men jeg er jævlig kvalm hele tiden og jeg har ingen matlyst etter at det skjedde. Har aldri grått så mye over noe heller for hele situasjonen var ekkel. Hvorfor er jeg så kvalm hele tiden? ingenting frister og jeg får hele tiden bilder i hodet fra da, også får jeg frysninger fordi jeg synes det er så ekkelt.

Besvart 10.06.2019 21:14
 

Svar
Hei jente 16 år
Tusen takk for din henvendelse til oss. Trist for oss å lese hvordan du har det etter det som skjedde på festen.

Kroppen kan reagere litt ulikt på ulike "signaler" og husker godt hva vi liker og ikke liker. Hormonene som produseres ved sex kan i seg selv gi ulike kroppslige følelser, og noe kan gi assosiasjoner til kvalme. 

 I tillegg så kan andre følelsesmessige faktorer spille inn, slik som evt. tidligere negative erfaringer med kroppen, (alt fra dårlig samvittighet til å ha erfaringer med grenseoverskridelser eller overgrep).  Kvalme kan altså både være en psykisk reaksjon, både psykisk og fysisk eller rent fysisk betinget. Hvis ikke kvalmen gir seg er det fint å snakke med helsesøster / fastlegen.  

Husk at du bestemmer selv og må være tydeligere på dine grenser.

Vi vil derfor råde deg til å snakke med noen trygge voksne om det du har opplevd. En trygg voksen kan for eksempel være foreldrene dine, helsesøster eller fastlegen din. Nå som det er sommerferie kan det være vanskelig å få tak i helsesøsteren på skolen din, , men det finnes allikevel andre voksne som kan hjelpe deg. Du skal ikke trenge å oppleve dette igjen, og det er derfor det er så viktig at du forteller det til noen.

Hvis du ønsker å snakke med noen som ikke kjenner deg fra før, er du mer en velkommen til å ringe alarmtelefonen for barn og unge på tlf: 116 111, besøke hjemmesiden på www.116111.no og/eller ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på tlf: 80057000, hjemmeside www.incest80067000.no

Legger ved noen linker med artikler som kan være fine for deg å lese:

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Voldtekt på fest

Soverom (colourbox.com)

Ungdomsvoldtekt kjennetegnes ved at det skjer mellom jevnaldrende ungdommer som kjenner hverandre fra før, ofte på fest. Det har nesten alltid vært alkohol med i bildet, og det skjer med både gutter og jenter.

Husk at det ALLTID er feil når noen tvinger seg til seksuell kontakt og du ikke vil.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex