Hopp til hovedinnholdet

Har hatt oralsex for første gang, kan man da få smitte?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 15 år gammel jomfru og fikk oral for første gangen. Jeg og gutten jeg fikk oral sex av har aldri holdt på med noen andre. Men er det sjans for å få kjønnsykdommer da?

Besvart 15.06.2019 16:05
 

Svar
Hei

Fint at du skriver inn. Når man ikke har hatt sex før (noen av dere) er det ikke mulig å få en kjønnssykdom. Man kan kun bli smittet hvis man har sex med en som er smittet. Husk på å alltid ha med kondom, selv om du er jente, dersom du skal ha sex med en du ikke er sikker på. Det finnes jo de som sier at de aldri har hatt sex, men likevel har hatt det. Mange gutter vil helst ha sex uten kondom. Det kan bli vanskelig etterpå.

Ta gjerne kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor for å få informasjon om forskjellige typer prevensjon. Der kan man også teste seg gratis. Her kan du lese mer om Helsestasjon for ungdom.

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Smittet av kjønnssykdom ved første samleie?

Jente holder seg for skrittet (colourbox.com)

Mange tror at de ikke kan bli smittet av kjønnssykdom om de selv aldri tidligere har hatt sex med noen andre. Men hva om den du har sex med, har hatt sex med noen tidligere og er smittet med noe?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex