Hopp til hovedinnholdet

Blødning etter sex.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde heftig sex med kjæresten 2 dager siden og blødde litt rett etterpå. Dette var helt rødt blod. Jeg blør fortsatt og har mensen smerter men det er ikke mensen fordi jeg får mensen i 25 av måneden og det er lenge til kommer det fortsatt litt blod i trusa, . Dette har ikke skjedd før, lurer på hva det kan være. Er litt redd. Er på ferie nå og er litt vanskelig å oppsøke lege

Besvart 08.08.2019 13:15
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
En vanlig grunn til blødninger etter samleie er oftest rift eller sår. Det kan lett komme om man ikke har vært våt nok i skjeden ved samleie. Eller at man har hatt heftig sex som lettere kan gi små rifter i slimhinnen.
Det er også noen som har en mer lettblødende livmorhals av en eller annen grunn. Harde støt dypt i skjeden, mot livmorhalsen, kan da lettere gi blødning. Det er ikke farlig, og vil gå over.

Uregelmessigheter kan skje i perioder, og er ikke uvanlig. Mensen kan bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte.

Dersom du bruker hormonell prevensjon, kan det være en årsak til blødning utenom forventet menstruasjon. Spesielt gjelder dette prevensjon som bare inneholder hormonet gestagen og ikke østrogen (p-stav, Cerazette, p-sprøyte og hormonspiral). Denne typen prevensjon kan gi mye blødninger, oftere, sjeldnere eller aldri. Det er helt normalt og ikke farlig for kroppen. Dersom du utsetter mensen over tid, og tar flere p-pillebrett sammenhengende for å utsette mensen, er det større sjanse for at du kan få mellomblødning. Les mer om det i artikkelen nedenfor om å utsette mensen. Der finner du gode råd.
 
Blødning kan også skyldes en kjønnssykdom så hvis du tenker at det kan være mulig at du er smittet, bør du teste deg for klamydia på helsestasjon for ungdom der du bor, eller fastlegen din når du kommer hjem.

Dersom smertene ikke gir seg, er det lurt å ta kontakt med lege når du kommer hjem for å sjekke dette.

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex