Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke orgasme når jeg fingrer. Er det normalt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente 13 år! jeg har noen spørsmål så er kommer de! 1. Jeg har begynt og onanere og sånt. og jeg får nesten orgasme hver gang jeg onanere. men jeg får det ikke når jeg fingrer. så er det normalt og ikke få orgasme når man fingrer, eller skal man egentlig få orgasme? 2. Jeg får ofte sex lyst, og har veldig lyst og ha sex med noen eller at vi kjenner på verandre. men det er INGEN som liker meg. hva skal jeg gjøre? 3. er det normalt at en gutt og en jente kjenner på verandre med og uten klær når jeg er 13 og den andre personen er 13? 4.hvordan kan jeg få fingrigen min til og kjennes enda bedre?

Besvart 18.08.2019 18:23
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Det er vanlig at en lurer på det samme som du lurer på. 

1. Så fint at du onanerer til orgasme.

Det er vanlig at en ikke får orgasme kun ved å bevege fingre i skjeden. Det er få nerver der, og slik må det være med tanke på at skjeden er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men en kan lære seg å like det, og noen, omlag 29 %, liker det med en gang. 

Den letteste måten å få orgasme på for de aller fleste, er ved stimulering av den ytterste delen av klitoris. 

2. Det er vanlig at en tenker at en ønsker å ha sex/utforske seksualitet med en annen. Men det er viktig at du vet at den seksuelle lavalderen er 16 år.

Det er fordi en skal beskytte barn og unge ungdommer mot de som er voksne og de over 16 år. Vi har også denne loven for at barn og unge ungdommer ikke skal ha sex med en annen før de er tankemessig/psykisk og fysisk/kroppslig klare for det. 

Hvis en skal utforske seksualitet med en annen er det en ting som må være på plass: 

Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå.

Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Onani er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt.

Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. 

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over sin egen kropp.

Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

I mange forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.

Det beste du kan gjøre for deg selv nå, er å gi deg selv tid, tid til å bli litt eldre og tid til at kroppen din skal utvikle seg mer. Mens du venter, kan du lese om seksualitet. Det viser seg at de som vet og kan mye om kropp, kjønn og seksualitet blir trygge på seg selv, og tar gode valg for sin egen seksuelle helse. 

3. Det er noen som er 13 år der de kjenner på hverandres kropper utenpå klærne. Det kan være at noen også kjenner på hverandres kropper under klærne. Hvor mange som gjør dette, vet vi ikke. 

4. Hvis du, samtidig som du stimulerer den ytre delen av klitoris, fører en finger i skjeden, kan det føles godt. Du kan øve deg når du er opplagt og har god tid. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex