Hopp til hovedinnholdet

Min penis er omtrent 13 cm. Bekymret for å ha sex.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Min penis er omtrent 13 cm lang når den er stiv. Spurte på folk på Jodel om de syntes dette var lite, og alle de 15 folkene som svarte at de syntes at det var lite. Jeg tok det litt tungt. Jeg vet at dette er innenfor gjennomsnittet og sånt men etter endel research, både på jodel som jeg nevnte, men også på Google, virker det som om at de fleste synes dette er lite. Er bekymret for å ha sex i framtiden på grunn av dette. Jeg tror ikke akkurat er akkurat attraktiv på andre måter heller. Alle vet jo at jenter liker høye og mørke gutter, mens jeg er kort, lyseblond og har fregner. Er riktignok litt muskuløs fordi jeg trener litt, men det er alt. Har aldri blitt vist interesse fra jenter, aldri hatt kjæreste, og aldri kyssa heller, mens omtrent alle vennene mine har. Er litt negativ med tanke på fremtiden nå.

Besvart 19.08.2019 19:42
 

Svar
Hei gutt 16 år. 

Du har en helt flott penis! Det er det viktig at du vet! 

Av de som svarer på Jodel, er det med stor sannsynlighet at mange av dem ikke engang har sett en stiv penis i det virkelige liv! Glem Jodel! 

Hele puberteten tar omlag 6 år, og i og med at du er 16 år kan du enda vokse til du er nærmere 20 år. 

Forskning viser at de fleste er fornøyd med partnerens penis! 

"Lever et al. (2006) fant at 84% av kvinnene i en storskalastudie var fornøyde med partnerens penisstørrelse. ... Det kan se ut til at menn antar at kvinnen har et likt penisstørrelsesideal som han selv (Johnston et al., 2014; Tiggemann et al., 2008). Forskning på kvinnens faktiske ideal viser derimot at kvinnen foretrekker en penisstørrelse betydelig mindre enn mannen selv ... (Johnston et al., 2014)." (Borgen, 2015).

Det er bare 29 % av kvinnene som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. De fleste må ha stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme, og tilnærmet alle jenter/kvinner får orgasme ved stimuli av den ytre delen av klitoris. Hvis jenta får orgasme ved penis` bevegelser i skjeden, er det ytterste delen av skjeden som er følsom for stimuleringen. da betyr altså lengden på penisen ingenting. Da kan man undre seg over hvorfor så mange menn og unge menn er så opptatte av størrelsen på penisen. 

Les deg opp på hva jenter liker. Når du får en partner, spør hva som skal til for at hun skal få orgasme. Be henne vise deg. Mange par lærer dessuten å onanere hverandre til orgasme før de har samleie! Da blir de trygge sammen og samleie kommer som en naturlig utforskning av seksualiteten. 

Det er ikke sånn at alle jenter liker høye og mørke gutter! Alle jenter kan heller ikke få de som er høye og mørke. Til det er det ikke nok høye og mørke gutter. 

Mange liker lyse gutter, og mange liker lyse gutter som ikke er så høye! Spesielt hvis jenta ikke er så høy selv.

Det som kanskje er det viktigste er at du liker deg selv! Her har du en jobb å gjøre. Kan du klare å se på deg selv med et nytt blikk? Kan du klare å se den fine gutten du er?

Det å finne ut hvem man er, hva man står for av verdier er også en del av den følelsen man har om seg selv, selvfølelsen. Styrken i oss mennesker ligger ikke i utseende. Utseende er flyktig og foranderlig, mens holdninger, verdier og meninger definere det indre selvet. 

Hvem er du? Hva vil du? Hva mener du om forskjellige ting? Hva gir deg glede? Når man er sitt egentlige jeg bevisst, er stolt av den man er vil det synes på utsiden. Når man møter mennesker som tror på seg selv, er stolt av seg selv og som viser det, går de med rett rygg og møter blikket til de man møter og viser omsorg og vennlighet. Si til deg selv det du ville sagt til en venn. Vær glad i deg selv! 

Arbeid med selvfølelsen. Gå med rett rygg! Gled deg over en sunn, frisk og sterk kropp. Gled deg over hverdagen, og vis det! 

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex