Hopp til hovedinnholdet

Er for trang hver gang jeg har samleie.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lest litt her og trenger litt hjelp. Er litt flaut, men jeg har lzm prøvd å ha samleie med flere nå og det fungerer ikke. Er for trang hver eneste gang. Så på en "sak" her der det var en annen jente som hadde samme problem og da sa dere at man kunne ta en operasjon for å utvide den hinna inne. Veit ikke hva det kalles. Så lurte egt på om en sånn oprerasjon koster no? Og hva jeg må gjøre for å ta den, og om foreldrene mine må vite no?

Besvart 27.08.2019 13:44
 

Svar
Hei jente (16)

Du er ikke alene om å oppleve dette. En del unge jenter opplever det som vanskelig og vondt å ha samleie i starten. Sjeldent er årsaken at skjeden er trang. Om det er tilfellet vil du oppleve at det er vanskelig å føre inn f.eks en tampong eller en finger. Opplever du det?

Skjeden er et elastisk og utvides når du blir opphisset og kåt. Husk derfor å bruke god tid på det som skjer før selve samleie med kyss og beføling, slik at dere sammen slapper av og kroppene er klare.

Man har mye muskler i underlivet og disse kan være stramme seg ved stress og usikkerhet. Kan du kjenne deg igjen i det?

Neste gang du har samleie vil jeg anbefale deg og partner å bruke god tid på å berøre hverandre, og ikke starte samleie før du er ordentlig våt i skjeden. Pass også på at du slapper godt av i underlivet akkurat når penis kommer inn. Det kan være litt vanskelig med en gang, men du må øve deg litt.

Dersom rådene mine ikke hjelper vil jeg anbefale deg å oppsøke lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din for en nærmere undersøkelse. 

Legger ved noen artikler som kan være til hjelp for deg, spesielt en om smerter ved samleie.

Lykke til!
Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex