Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å ha sex hver dag?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Er det farlig å ha sex vær dag? Jeg gjør det hele tiden

Besvart 26.08.2019 14:29
 

Svar
Hei gutt 13!

Det å ha mye og ofte sex i seg selv er ikke farlig. Men, det kommer jo an på hva en gjør og om en har sex alene eller sammen med noen.

Har en sex med seg selv, altså onanerer eller gjør andre ting, er det ikke farlig om en gjør det flere ganger pr dag. Så lenge det er godt, deilig og du får gode opplevelser, er det helt ok og fint. Å onanere er en fin måte å bli kjent med kroppen sin og gir i tillegg mange deilige opplevelser. 

Er det slik at du har sex eller samleier med en annen person, så vil det som regel heller ikke være farlig. Men, om en ikke bruker kondom, kan en bli smittet av seksuelt overførbare infeksjoner eller bli pappa uten å ønske det. Har du sex med andre enn deg selv, er det fint å snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Der vil du få hjelp og råd til hvordan beskytte deg og til å snakke om det er ok for deg å ha mye og ofte sex. 

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex