Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg har pearly penile på selve glans penis?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17 som lurer på om jeg har pearly penile på glans og om det er normalt altså ikke på kanten av glansen men over på selve glansen. Har et rødt/rosa område der og når jeg bruker blits å filmer på den ser det ut som veldig små tettsittende pearly bumps. Håper på svar fort

Besvart 26.08.2019 16:37
 

Svar
Hei gutt 17 år. 

Det er vanskelig å si om det er slike pearly penile/talgkjertler du har på penishodet. De er ikke vanligvis på selve glans penis. Ofte kan en se en slags ring av slike talgkjertler like under penishodet.  

Kan det bare være lyset fra blitsen som skinner i strukturen på slimhuden på  på glans penis?

 

Når en er i puberteten øker kjønnshormonene, og da vokser talgkjertlene på kjønnet. De blir større og mer synlige. Talgkjertler har viktige funksjoner og skal være der. Det er ikke noe en trenger å gjøre noe med, eller noe en bør fjerne. Alle har slike kjertler, så dette er ikke noe som er flaut. 

Noen ganger kan talgkjertlene bli irriterte og betente, store og vonde, men de gir sjelden problemer hvis man lar dem være i fred. Dette er det ikke noe å gjøre med, men de vil bli mindre og nesten forsvinne av seg selv etter en tid.

Du kan snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din for å få vite sikkert hva det er du ser. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex